Wpis z mikrobloga

@Spider89SC: to przy okazji, jest jakiś robocik już co kablem mu ograniczę tylko z zewnątrz a wewnątrz trawnika będzie rozpoznawał przeszkody sam?

Trochę mam tych gratów w stylu piaskownica, plac zabaw i takie tam.
Teraz to stoi w jednym miejscu, ale za miesiąc koncepcja się może zmienić i będzie stało gdzie indziej.
  • Odpowiedz
to przy okazji, jest jakiś robocik już co kablem mu ograniczę tylko z zewnątrz a wewnątrz trawnika będzie rozpoznawał przeszkody sam?

@LucaJune: Do worxa można dołożyć czujnik ultradźwiękowy za 800-900 zł i potrafi nie odbijać się od przeszkód ale działa to na coś bardziej stałego, nie wiem jak z roślinami drobniejszymy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@bi-tek: Chodzi o to że te modele bez Cut Edge odbijają się kawałek przed przewodem, Cut Edge najeżdża na przewód i to jest właśnie to docinanie przy krawędzi.
  • Odpowiedz
@Spider89SC: A co polecicie na 200 m2 trawnika? Trawnik z rolki. Chcę zapłacić jak najmniej i mieć spokój na minimum kilka lat. Trawnik w trapez i na końcu jest plac zabaw więc musi sobie poradzić.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@g4rris: Worx WR141E, Bosch Indego, ale najlepiej Gardena Sileno. Plac zabaw będzie problemem, to nie są roboty skanujące teren tylko Ty go ograniczasz przewodem.
  • Odpowiedz
@michael94 Byłem ostatnio wycięty, wyjazd służbowy. Trochę się pozmieniało u mnie (nie zajmuje się już sprzedażą) ale… niewiele na rynku. Obecnie firma Worx mocno się rozwinęła od czasu mojego postu. Na Twoją powierzchnię dobry będzie Landroid L800. Z Gardeny Sileno 800 lub Sileno life 1250. Boscha bym odpuścił, tylko do 700m2 są. Worx wprowadził też model Vision, tu nie musisz się przejmować przewodem ograniczającym, działa jak Roomba do koszenia ( ͡
  • Odpowiedz