Wpis z mikrobloga

Zaczynam się bać, że wirus jest nieuleczalny. Na całym świecie jest coraz więcej przypadków "reaktywacji" wirusa u osób już uznanych za zdrowych. Już w lutym o tym słyszałem (Izrael, Japonia, Chiny), ale uznałem to za foliarską teorię spiskową, WHO wtedy zaprzeczało aby ktoś mógł się zarazić dwa razy tym samym typem wirusa. Obecnie samo WHO potwierdza, że część wyzdrowiałych nie ma przeciwciał - jak to możliwe skoro są zdrowi.... Mam nadzieję, że to właśnie brak przeciwciał powoduje nawroty lub wykonano źle testy. Niestety mam wrażenie że naukowcy sami są zaskoczeniu takimi wynikami i brak przeciwciał jako przyczynę podają tylko po to aby uspokoić opinie publiczna. Korea Południowa ma coraz większy wzrost liczby reaktywowanych pacjentów i nikt nie wie dlaczego. Niepokoi mnie brak jasnego wyjaśnienie dlaczego tak jest, naukowcy dopiero to badają znaczy, że nigdy wcześniej nie mieli do czynienia z takim "czymś" i nie mają gotowych wzorców (odpowiedzi) jakie mogliby zapożyczyć od sposobu działania innych wirusów.
#wuhan #wirus #epidemia #2019ncov #polska #italia #wlochy #koronawirus
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lucaseq: nie jestem fachowcem i nie chcę być. Dalej wierzcie WHO to daleko zajdziecie. Jeśli wielkie WHO samo twierdzi, że tym SAMYM szczepem wirusa można się zarazić dwa razy i nie wiedzą dlaczego tka jest to oznacza, że jest to ZUPEŁNIE co innego niż to z czym mieliśmy odczynienia w przypadku szeroko pojętych gryp sezonowych, przeziębień itp - wliczając w to również innego rodzaju kornawirusy.
  • Odpowiedz
@IsDaddyHome: hahha, słuchaj ja już w pod koniec stycznia kupowałem maski i pisałem, że pandemia jet nieunikniona i opierałem to tylko na danych Chińskich. Ani przez chwilę nie było u mnie paniki. Śmieszą mnie ludzie którzy nie widzą tego co podaje samo WHO. Oni nie mają pojęcia dlaczego ktoś zaraża się dwa razy tym SAMYM szczepem wirusa ! poczytaj jak działa np grypa, a później to co piszą naukowcy an
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny @lucaseq @IsDaddyHome

Jeong Eun-kyeong, dyrektor Koreańskiego Centrum Kontroli i Zapobiegania Chorobom, powiedział podczas konferencji, że wirus mógł zostać „reaktywowany”, a nie ponownie zainfekować ofiarę. W poniedziałek 51 nowych przypadków „reaktywacji” łącznie ponad 90.

https://www.japantimes.co.jp/news/2020/04/11/world/south-korea-91-recovered-coronavirus-patients-tested-positive/#.XpW1l_0zaUk

https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-na-swiecie,korea-pld---wzrost-liczby-reaktywowanych-pacjentow--ktorych-uznano-za-zdrowych,artykul,71974453.html
  • Odpowiedz