Wpis z mikrobloga

Mirki, jak wiadomo od czwartku mamy obowiązek zasłaniania facjaty, który nie wiadomo, ile potrwa.
W związku z tym pytanie: polecicie jakąś konkretną maseczkę/bandanę/buff na #rower #bieganie, w której:
- nie ugotuję się przy wyższych temperaturach,
- nie będą parować okulary?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sl_w_k_1: Mam właśnie jakiegoś cienkiego buffa z Decathlonu, ale wydaje mi się, że przy wyższych temperaturach będzie w tym za gorąco, dlatego szukam czegoś innego.
  • Odpowiedz
@adk: Oryginalny Buff. Jest na tyle cienki, że stosowałem go z powodzeniem do zakrywania dzioba przy ponad 30 stopniowych upałach, ale i jest na tyle gruby, że złożony na 2 razy daje radę i przy -10
  • Odpowiedz
@adk: decathlonowy buff, taki zwykły najtańszy, też daje radę przy upałach - pamiętam że sam zakładałem go na kark latem żeby się nie spalić.
Wiadomo że trochę inaczej na karku a inaczej na twarz, ale powinno być znośnie.
  • Odpowiedz
@adk obowiązek ten dotyczy miejsc publicznych typu chodniki, sklepy, miasta etc. czy także poruszania się po drogach publicznych nawet na wsiach, drogach szutrowych, odludziach etc?
  • Odpowiedz
@cezeterson: nie obowiązek nie dotyczy miejsc publicznych, tylko przebywania poza miejscem zamieszkania - np. również w blachosmrodzie :D

@adk: nie ugotujesz się w buffie
tak, będą parować jak ch..., chyba, że nauczysz się oddychać ustem na kształt grania na klarnecie, ale i tak paruje co jakiś czas :)
  • Odpowiedz
@adk: maseczka jednorazowa będzie lepsza od jakiegokolwiek buffa. Nie dość że jest cieńsza to jeszcze bardziej odstaje od twarzy. No tylko że pewnie wyjdzie znacznie drożej nawet przy najtańszej, bo trzeba brać za każdym razem nową
  • Odpowiedz
@krabozwierz: Nie miałem nigdy oryginalnego w ręku, trzeba by się przejść do jakiegoś otwartego sklepu stacjonarnego i zobaczyć jaka jest różnica
@Toby_Flenderson: To chyba zależy od materiału z jakiego będzie wykonana, tak mi się zdaje...
@Velati: Widziałem, że są takie maseczki z drucikiem wszytym w część nosową, co pozwala uszczelnić ją od góry, może to by pomogło na parowanie?
@karol0: Pewnie model z dziurkami
  • Odpowiedz