Aktywne Wpisy
tcp-protocol +361
Tyle się ostatnio naczytałem nagonki na psiarzy, że aż pomyślałem sobie "kurde no nie, przesada". I wiecie co spotkało mojego syna dzisiaj podczas spaceru? Psiara z psieckiem u-----a mi syna bo ten śmiał bez słowa bez zaczepki mijać ją na rowerze na alejce w parku. Podczas próby zatrzymania i wytłumaczenia, że teraz proszę o dane, książeczkę szczepień po prostu sobie poszła i kazała jej nie zaczepiać i dać spokój. Na szczęście się
źródło: IMG-20251020-WA0003
Pobierz
KapralKing2 +2
Jakie konkretnie zmiany prawne winny być według was wprowadzone? Z tego co patrzę po necie w innych państwach to te proponowane a więc agresywne rasy zakazane, przymus rejestracji oraz oc nie przełożyły się na jakiekolwiek ograniczenie liczby hospitalizacji w krajach gdzie takie zmiany wprowadzono. #psy #psiarze

Cześć,
Po przedwczorajszej interwencji policji i telefonie do sanepidu, który utwierdził mnie w przekonaniu, iż gromadzenie się na zewnątrz kościoła jest całkowicie niezgodne z wydanymi obecnie rozporządzeniami nawet w dwie osoby, w dniu wczorajszym odnotowaliśmy znaczny spadek wiernych uczestniczących na siłę w obrzędach.
Na drzwiach kościoła oprócz kartki o przebywaniu w świątyni do 5 osób pojawiła się również kartka, aby nie gromadzono się na zewnątrz.
Maksymalnie w jednym momencie dłużej niż 10 minut było chyba 8 osób. Pierwszy raz od wprowadzenia ograniczenia do 5 osób na mszy obyło się więc bez interwencji.
I tyle dobrego.
Na potępienie zasługuje nadal fakt, że mimo kartki, aby nie przebywać na zewnątrz przez megafon dobywa się głos księdza z ambony sugerując coś zupełnie odwrotnego. Tak też na pewno będzie dzisiaj.
Upewniłem się pod numerem alarmowym sanepidu (502171171), iż w dniu Wielkanocy maksymalna liczba wiernych w kościele nadal wynosi 5 (nie 50, jak mówią niektóre krążące plotki).
Wielkanoc to podobno najważniejszy dzień w roku kościelnym.
Miejmy nadzieję, że wierni dla których udział w takich obrzędach jest ważny, wezmą pod uwagę zaistniałe okoliczności i tak jak inni solidarnie zostaną w swoich domach, aby nie narażać siebie, swoich bliskich i innych osób z którymi się gromadzą na niebezpieczeństwo związane z koronawirusem.
Dziś sprawdzimy, czy parafia pod wezwaniem Św. Łukasza Ewangelisty w Warszawie drugi dzień z rzędu podoła temu wyzwaniu.
Mam nadzieję, że tak.
Jednakże wszelkie znaki na niebie i ziemi każą mi sądzić inaczej.
Jak widzicie na załączonym zdjęciu z kościelnych drzwi po niecałych 24 godzinach zniknęła kartka z informacją o niegromadzeniu się na zewnątrz świątynii.
Dodatkowo jak widzieliśmy na streamie np. sprzed tygodnia, plakat który jest widoczny na zdjęciu przekreślony był wielkim napisem "ODWOŁANE".
Ten napis również zniknął.
W zwiąku z widocznym harmonogramem stream trwał będzie od godziny 9:30 do godziny 19:30 z przerwą między godziną 16:00 a 17:30.
Całość można obserwować na: https://www.twitch.tv/bizonsky
p.s prośba o wykop
p.s. 2 będę wołał plusujących ten wpis
#wojnykoronawirusowe #koronawirus
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeżeli masz jakieś pytania przeczytaj poprzednie wątki, znajdziesz tam prawdopodobnie wszystkie odpowiedzi.
Wojny Koronawirusowe I - Streamowe widmo+
Wojny Koronawirusowe II - Atak Lidlów
Wojny Koronawirusowe III - Zemsta klechów
Wojny Koronawirusowe IV - Nowa widownia
Wojny Koronawirusowe V - Stream kontratakuje
Wojny Koronawirusowe VI - Powrót Księdza
Wojny Koronawirusowe VII - Przebudzenie Policji
Wojny Koronawirusowe VIII - Ostatni Zgromadzeni
źródło: comment_1586673289bnTdLn370eYla0aF8WoZUs.jpg
Pobierz@bslawek: osz Ty!
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Megafony na zewnątrz po prostu nie zostały wyłączone. Nie ma się doszukiwać tutaj jakiś spisków ¯_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez autora Wpisu