Aktywne Wpisy

asdfghjkl +17

tommmekk +307
Witam z dzisiejszego spaceru
Pogoda wiosna, trochę pada temperatura 10 stopni nie jest źle...😁
Dziękuję cały czas za wsparcie
https://zrzutka.pl/z/tomaszleczenie
Pamiętajcie że,
Między innymi dzięki Wam jestem tutaj gdzie jestem....
Pozdrawiam serdecznie
Pogoda wiosna, trochę pada temperatura 10 stopni nie jest źle...😁
Dziękuję cały czas za wsparcie
https://zrzutka.pl/z/tomaszleczenie
Pamiętajcie że,
Między innymi dzięki Wam jestem tutaj gdzie jestem....
Pozdrawiam serdecznie
źródło: 1000009262
Pobierz

Po pierwsze - niedługo robię pomiar ramy. W przypadku krzywej ramy nie ma sensu chyba w ogóle się brać za naprawę? Czy to wróżenie z fusów?
Po drugie - nie jestem w ogóle mechaniczny, sprzedaż na części mocno by mnie przerosła, czy są punkty, które oferują pośredniczenie w takiej sprzedaży? Czy tylko skupy motocykli należące do handlarzy, którzy ulepia z tego wizualnie dobry motocykl i wcisną jakiemuś biedakowi? Bo przyznam, że gardzę takimi i nie chciałbym dać im zarobić.
Okiem laika widać od razu, że całe przednie zawieszenie do zmiany, kierownica i owiewki ofc + z tyłu się zadziały niestworzone rzeczy.
Motocykl przed szkodą wycenialem na 12-13 tys.
To GSX650F (2011)
#motocykle
źródło: comment_158555976393yBtXEK94oddvIVUVWa02.jpg
Pobierzźródło: comment_1585559783sRdDtRAd8P2vhNms76k57W.jpg
Pobierz@Dymass gość zahamował zero jedynkowo przed przejściem, bo myślał, że wejdzie mu babka. Ona tłumaczyła, że nie miała zamiaru wchodzić, ja też tak odebrałem. No i wpadłem w gościa, moja wina.
@krypec wiem, w wersji aliexpress 167$, w wersji eBay 599$
Dzięki
@debenek dokładnie tak.
Dzięki wszystkim raz jeszcze.
@Donmenello dzięki za pocieszenie, ale w 3k się raczej nie zmieszczę. Zestaw owiewek z ali to ponad 1800 zł. No nic, będę działał i dowiadywał się.
Dzięki
Moim zdaniem tu czacha jest nawet do pospawania i znaku nie będzie.
Za to lampa chyba cała poza jedną parą zaczepów, więc i tak będzie trzeba nową (?).
źródło: comment_1585574265LZADwZ76CsaU9l8dGuE237.jpg
PobierzJutro ma podjechać mechanik i zbadać wstępnie ten motocykl, dam znać.
https://drive.google.com/folderview?id=1DFLAf95s4l9itjKmrCPK-l8xf1T0QVjQ
Jebnięcie myślę, że koło 40-50 km/h, hamowałem tylko przodem (czego nie mogę sobie wybaczyć), zastanawia mnie tylko uszkodzenie tyłu, nikt we mnie nie walnął, musiał o krawężnik dostać kiedy ja się witałem z samochodem przede mną. I ten tył mnie martwi mocno, bo wgiął się w siedzienie.
Tylne elementy będziesz musiał dokupić, prawdopodobnie stelaż jest prosty a plastiki są zbyt tanie żeby je malować.
Przód do odratowania śmiało, lampa na szkle raczej cała jest i odbłyśnik też.
Moim zdaniem moto do odratowania i max 3k wyjdzie
Jak go będziesz chciał sprzedawać na części to sam go rozłóż. Podszkolisz się z mechaniki.
Oglądał go mechanik. Ze wstępnych ustaleń:
- lagi przetrącone, golenie całe - rury, płyn do zmiany
- owiewki do wymiany, od spodu nie łapią boczne owiewki, tylne ułamane konkretnie, czasza też za duże ubytki, żeby spawać
- tył się podniósł delikatnie, ale nie jest to krytyczne miejsce ramy, do wyprostowania - ale to najbardziej niepewne miejsce tego motocykla, do tego kupić będę