Wpis z mikrobloga

Mirki, jak najlepiej/najłatwiej dostać 3 negatywne decyzje kredytowe? Niestety zdolność jeszcze niedawno miałem na jakąś 4 krotność kredytu. Czy jak np. nie dostarczę wszystkich papierów albo wystąpię o jakieś absurdalne warunki np. kredyt na 5 lat, to też dostanę pełnoprawnego negatywa?

Mam podpisaną umowę przedwstępną jeszcze zanim zaczął nam się w PL #koronawirus z taką właśnie opcją na brak utraty zadatku (3 negatywne decyzje kredytowe) i chyba jednak nie chcę w to brnąć w tej sytuacji.

Ewentualnie pytanie do kogoś kto już coś podobnego przechodził, jak to załatwił.

#nieruchomosci #kredyt #hipoteka
#mieszkanie #prawo
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: Tylko jeżeli chcę pójść w opcję A. Co do opcji B, to mam wprost taki zapis na który sprzedający się zgodził w umowie i nie jest uzależniony od spełnienia żadnych dodatkowych warunków, Więc jak przedstawię te negatywne decyzje, to nie ma tu żadnego sporu. Nie ma w umowie żadnej wzmianki np. o tym, że negatywne decyzje mają być niezawinione. Z kolei jak otrzymam pozytywną decyzję po terminie z powodu
  • Odpowiedz
  • 1
@pankracy stary coś tu kręcisz, masz 2 miesiące na ogarnięcie kredytu z banku, każdy bank działa normalnie aktualnie i to będą raczej ostatnie zamykane instytucje.

Problem ma właściciel, on musi załatwić zaświadczenie o rewitalizacji (właścicielka mojego czekała miesiąc, a nie było jeszcze nawet koronawirusa) + zaświadczenia z zarządu nieruchomości o nie zaleganiu itp.

Jedyne co musisz zrobić Ty to dać pracodawcy zaświadczenie z każdego banku jaki cię interesuje do wypełnienia (każdy bank ma
  • Odpowiedz