Wpis z mikrobloga

Trochę robię zakupów na allegro, ale tak jeszcze nie miałem. Często zdarza wam się taka sytuacja? Przecież 4 gwiazdki to nie jest jakaś zniewaga.

Dziękuję za pozytywną opinie, jednak mamy w parametrze 4 gwiazdki zamiast 5, a dla Super Sprzedawcy bardzo ważne są komentarze 5 gwiazdkowe, ponieważ dzięki temu możemy oferować darmową wysyłkę w ramach abonamentu allegro SMART. Jeśli coś było nie tak proszę o kontakt 507 696 xxx lub e-mailowo, a znajdziemy rozwiązanie lub rabat ;) Jeśli natomiast ta jedna gwiazdka jest błędem systemu proszę o usuniecie opinii. "

#allegro #januszebiznesu
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DzikWesolek: Nie wiem czemu tagujesz #januszebiznesu kogoś, kto dba o swój biznes. Sądzę, że sklep bardzo elegancko podszedł do sprawy dopytując Cię o tak minimalny spadek opinii na temat ich usługi. Ja byłem kilkukrotnie w takiej sytuacji i dzięki takiemu podejściu udało nam się znaleźć consensus tak, abym ja był zadowolony i sklep otrzymał swoje gwiazdki. Jeśli coś Ci się nie podobało to rzeczywiście warto odpisać na tę
  • Odpowiedz
@DzikWesolek: Dla sprzedawców problem z allegro jest taki, że jak Ci spadnie średnia ocen poniżej jakiejś tam wartości (i to jest całkiem wysoka wartość, 4.8 czy coś takiego) to poza wysyłkami SMART tracisz również status supersprzedawcy z automatu, co za tym idzie - brak monet dla klientów za zakupy. Bardzo mocno odbija się to na sprzedaży. Być może sklep w którym kupiłeś ma mało ocen i Twoja "4" sporo zaniży
  • Odpowiedz
@DzikWesolek: Dodam od siebie, że usunięcie możliwości dania neutrala jest głupie. Zdarzyło mi się kupić gierkę, która wedle tytułu oraz opisu aukcji powinna w pudełku mieć 2 CD: podstawowa + dodatek. Gra doszła do mnie wyłącznie z podstawką. Skontaktowałem się ze sprzedawcą, bez problemu ustaliliśmy ile zwróci za brak tej płytki (niestety jej nie posiadał) i gitara.
Z oczywistych względów nie wystawiłem zgodności z opisem na 5 gwiazdek (dałem chyba
  • Odpowiedz
@WesolyKapelusznik: @CienRogategoSzczura: Ja dałem te 4 gwiazdki za koszt wysyłki, właśnie dlatego, że nie była darmowa mimo że mam smarta i sprzedawca też, ale od wyższej kwoty zakupów. A oni mi piszą że muszę dać pięć "ponieważ dzięki temu możemy oferować darmową wysyłkę w ramach abonamentu allegro SMART". Czyli to zamknięte koło. Ale nie winię za to sprzedawcę, tylko allegro, bo to chory system. Musisz być pan zadowolony
  • Odpowiedz