Aktywne Wpisy

Minieri +1020
Ja zapaliłem tylko znicz na grobie mamy. Zmarła nieco ponad tydzień temu, 27.02 - w dniu moich urodzin. Do teraz to do mnie nie dociera, mam wrażenie że gdzieś wyjechała, niedługo wróci i będzie jak dawniej. Niestety tak się nie stanie, rak skur... wygrał. Powoli próbuję się ogarnąć, krok po kroku. Jeśli mogę Wam coś poradzić - wysyłajcie mirki swoje mamy na badania, z rakiem serio nie ma żartów.
#dzienkobiet ##!$%@?
#dzienkobiet ##!$%@?

mial85 +13
A jak pisałem na tagu, że groty są beznadziejne to mnie eksperci z wypoku oczywiście zjechali a tu kolejny raz potwierdza się to co mówiłem
#wojna #rosja #ukraina #polska #wojskopolskie
#wojna #rosja #ukraina #polska #wojskopolskie

Takie #chwalesie, bo dopiero od niedawna coś się w życiu układa i mam nadzieję, że będzie tylko lepiej. Popełniłem przez ostatni rok wiele biznesowych błędów, ale też wiele się nauczyłem. Przez ostatnie miesiące byłem bardzo zrezygnowany, ale pierwsze sukcesy tylko napędzają do osiągania kolejnych.
Może przed trzydziestką dorobię się swojego mieszkania ( ͡º ͜ʖ͡º)
[ #chwalesie | #biznes | #wlasnafirma | #dzialalnoscgospodarcza ]
Ja miałem mały plan (ale dopiero 20 lat to sobie chwilę zaczekam) na proste kupno z magazynów i sprzedaż jako np. sklep internetowy ale moi dwaj szefowie taki biznesik rozkręcili to dalej po 3 latach nasze kochane państewko takie podatki i opłaty im dowala że co rok kredycik na kilkanaście tysięcy pln xD
P.S.
Jak można zalega z ZUSem? Jakoś to z nimi ustaliłeś czy po prostu nie płaciłeś na czas?
@worldisafuck: Niczego nie dzielę, spokojnie. :) Znam ryzyko. To, że idzie mi przez kilka miesięcy i prognozy są pozytywne, nie oznacza oczywiście, że będzie tak wiecznie. Mam jednak kilka awaryjnych planów. W najgorszym przypadku mogę wrócić na etat, ale gdzieś w np. Singapurze, bo raczej
@FalleN595: O rodzaju
@UberKatze: Spoko, niedługo wejdziesz na duży ZUS, zobaczymy co wtedy :)
A teraz tak na poważnie, szanuję!
Jak kiedyś zaczynałem to miałem podobnie, pierwszy rok dokładania do biznesu, później już zarabia się na koszty i opłaty i z miesiąca na miesiąc jest lepiej. Akurat ja musiałem po 3 latach zamknąć firmę, ale to nie ze względów finansowych, ale to skomplikowane i niema co się rozpisywać. Życzę
@sayanek: Niestety ᶘᵒᴥᵒᶅ Na szczęście zdarzy się to za półtora roku więc mam jeszcze chwilę. Gorzej, że stawki ZUS i tak wzrastają (dla mnie z ponad 500zł na ponad 600zł), ale z nimi również ceny w sklepach i ceny usług albo towarów, przez co ja niedługo będę musiał też je podnieść. Przez politykę naszych rządów cierpią wszyscy,
No i oczywiście powodzonka! (ʘ‿ʘ)( ͡° ͜ʖ ͡°)
A co do Zus-u to też warto pamiętać, że jak ktoś nie przekracza 120 tys. przychodu to może korzystać z kolejnej ulgi tzw. "mały zus plus".
@misiek_kobi: Z tego co się orientuję nie każda firma
Z ciekawości - jaka branża?
Komentarz usunięty przez moderatora