Wpis z mikrobloga

#kiciochpyta
#axa #oc #ubezpieczenia #ubezpieczenieoc
Miesiąc temu wziąłem OC u brokera w PZU i zrezygnowałem z dotychczasowego w AXA. Na 100% podpisałem wypowiedzenie starego OC ale dwa dni temu dostałem dwa listy od AXA:
1. Wezwanie do zapłaty składki i straszenie że jeśli tego nie zrobię wejdą na drogę sądową.
2. Prośba o rozwiązanie umowy z tytułu podwójnego OC.
Nie wiem czy broker po prostu zapomniał wysłać moją rezygnację a nie mogę się do niego dodzwonić czy to jest po prostu taka praktyka AXA i liczą że ktoś się na to natnie. Miał ktoś podobną sytuację ?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@s00snowski: Na 99% mylisz pojęcia brokera z multiagentem. Zadzwoń do pośrednika i dopytaj się czy wysłał wypowiedzenie.

@AlNeri: Możliwe, że pomyliłem. Niestety dodzwonić się nie mogę i czeka mnie wycieczka na miejsce.
  • Odpowiedz
@s00snowski: miałem podobna sytuację. Tzn. Multiagent wypisał wypowiedzenie ubezpieczenia i zawarliśmy nowe. Po kilku tygodniach stary ubezpieczyciel przysłał ponaglenie do zapłaty za przedłużenie ubezpieczenia. Poprosiłem agenta o skan wypowiedzienia, które miał wysłać. Po otrzymaniu skanu przesłałem im mailowo ten dokumet i sprawa się zamknęła. Podejrzewam, że mały bałagan mają lub próbują wyłudzi zapłatę za ubezpieczenie. Kilka osób się na bierze.
Takie wypowiedzenie musi być podpisane przez właściciela ubezpieczenia, więc musiałeś
  • Odpowiedz