Wpis z mikrobloga

Polska służba zdrowia to jakiś nieśmieszny żart. Choruję rzadko, ale jak już coś się mnie uczepi to jest hardo. Budzę się wczoraj z 40 stopniami i spędzam cały dzień w łóżku ledwo kontaktując. Dzisiaj wstałem i wybrałem się do przychodni, oczywiście wszystkie listy już zapełnione i pomimo, że #krwiodawstwo mocno i #zhdk to zostałem wszędzie odprawiony z kwitkiem. No nic, nocna pomoc zostaje. Pojechałem na nocną, wszystko fajnie, recepta wystawiona, no ale zwolnienia do pracy to on nie może, to trzeba do rodzinnego - jaki to ma kurde sens? teraz mam zapierniczać o 6 rano żeby się zapisać i iść na 5 minut tylko po zwolnienie? no bo leki i diagnozę już mam. Kraj z tektury i gunwa.

#nfz #krwiodawstwo #zalesie
  • 8
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Vinci_DA: Nie wiem, czy coś się zmieniło w przepisach, bo w minioną niedzielę mój kolega nie dostał zwolnienia lekarskiego na nocnej przy 39 stopniach gorączki. A ja nigdy nie miałam problemu (znaczy nigdy, to w zasadzie dwa razy na dwie moje wizyty tam).
@BajerOp: Chyba tak będę musiał zrobić, szkoda, że za ponad 1k/msc jest się tak traktowanym (°° A jak zapłacisz prywatnej firmie 200zł/msc to zrobią wszystko z "pocałowaniem w rękę".
@Vinci_DA @dekonfitura Lekarz cię popchał pod górę bo
a) nie ma uprawnień z ZUS i wtedy faktycznie nie może Ci wystawić
b) mają tam problem z dostępem do programu
c) nie chciało mu się wystawiać

Wszystkie trzy jednakowo prawdopodobne.
Zanim zaczniesz #!$%@?ć na lekarzy tylko wspomnę że wystawianie ZUSZlczyjaktosietamteraznazywa nie jest obowiązkiem lekarza, nikt mu za to nie płaci, zus się #!$%@? mimo że jest to dobrowolny akt w stronę ZUS każdego