Wpis z mikrobloga

Zasrany kraj z dykty...
Kupiłem uszkodzone auto ze stanów, które oddałem do blacharza. Nie był to blacharz po znajomości, więc musiałem czekać na swoją kolej. Poszedłem dzisiaj do wydziału komunikacji żeby dowiedzieć się co zrobić z rejestracją auta, bo nie wyrobie się na badanie techniczne przed upływem 30 dni od wjazdu auta na teren tego g---o kraju. Co usłyszałem od naczelnika? Przykro mi, ale dostanie Pan kare kilkaset zł kary, bo takie mamy przepisy(°° no żesz kuźwa mać(°°
#zalesie #motoryzacja #panstwozdykty
  • 87
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ehh_te_wykopki: Informację o cle miałem od człowieka co okazyjne handluje samochodami, ale że mam znajomego w wydziale komunikacji :) Powiedział że liczy się kraj ostatniej rejestracji. I powiedział tak " Ale kto mu to każe rejestrować jak wystarczy zgłoszenie nabycia w ciągu 30 dni" Gdzie to będziesz rejestrował zobaczę czy mają wniosek nabycia ;)
  • Odpowiedz
@ehh_te_wykopki mordko możesz olać ten temat. Przepisy o rejestracji w terminie 30 dni nie obowiązują Cię bo ściągasz z usa. Jeżeli załatwiałeś sam to masz fakturę z copart/iaai. Jeżeli przez firmę to oni ją mają.

Jak chcesz być naprawdę uczciwy to robisz tymczasowe na miesiąc w celu dojazdu na przegląd. Wiem, bo sam ostatnio dokładnie tak samo robiłem.

@wqdqweff Nie znam ale się wypowiem ( )
  • Odpowiedz
@ehh_te_wykopki dokładnie. Ja brałem tymczasowe tylko dlatego, że musiałem przejechać autem 30km na naprawę a później 10 na przegląd. Ale wczytywałem się w temat i 30 dni nie obowiązują w tym przypadku
  • Odpowiedz