Wpis z mikrobloga

Wczoraj pierwszy raz w życiu jechałem na #spd i powiem szczerze nie wiem dlaczego ludzie się przewracają bo nie jest to jakieś trudne do ogarnięcia ¯_(ツ)
Jedyne co to mialem problem jak wsiadałem gdzieś na skrzyżowaniu to pedał mi się obracał i nie mogłem w niego trafić ale to chyba do ogarnięcia? Czy jest jakaś magiczna metoda żeby przy ruszaniu nie trzepać się jak adhd? ¯_(ツ)

#szosa
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Harmideron ogólnie jazda i wypinanie bez najmniejszego problemu tyle że przy ruszaniu odpychalem się i próbowałem trafić druga noga w pedał a on mi się obracał do dołu
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@mateoelo: 8h normalnie jeździłem i też się dziwiłem jak można gleby strzelać. Poczekaj na jakieś nagłe zdarzenie. Raz pod kościołem strzeliłem jak ludzie na ulicę nagle wyszli. Wyglądało na atak padaczki gdy próbowałem się wypiąć na leżąco pierwszy raz ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mateoelo: pierwszy raz jest łatwy. Jedziesz cały czas skupiony i myślisz: wypnij się, wypnij się.
Następnego dnia zagadałem się z żoną, jakiś typek w aucie wymusił pierwszeństwo i gleba. Leżałem bezradny jak ten żółw do góry nogami.
  • Odpowiedz
  • 0
@PortalZeSmiesznymiObrazkami w sumie wczoraj dwóch typków mi wyjechało ale obeszło się bez wypinania

@Wycu91 trochę jeździłem po Łodzi i starałem się zawsze w sytuacji wymuszenia czy innej nagłej hamować na tyle i balansować żeby nie musieć zeskakiwać z pedałów więc może trochę mi to pomoże :)
  • Odpowiedz
jeżdżę kilka lat i żadnej gleby z powodu SPD nie zaliczyłem

@sosna119: Czyli najprawdopodobniej nie jeździłeś w terenie, a do czasu jak wyrobiła ci się pamięć mięśniowa, jeździłeś jakieś proste trasy. SPD w żaden sposób nie determinuje czy jesteś dobry czy nie. Może co najwyżej wskazać bardzo ostrożnych i/lub nie pechowych. Ja miałem co najmniej jedną glebę przez to, że ruch nogą wykonałem, a but się nie wypiął. Dziś wykonuję
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mateoelo: u mnie była gleba hardcore. Ostre koło, główne skrzyżowanie w mieście, poluzowała się i wypadła jedna śruba w bloku. Jak próbowałem wypiąć to but się obracał, a blok nie. Zanim dotarło do mnie co się dzieje już leżałem na ulicy xD Na szczęście czerwone jeszcze było i nikt nie jechał.
  • Odpowiedz