Wpis z mikrobloga

Jako, że w ostatnich dniach pojawiły się tabuny symetrystów głoszące, że 2 mld zł to jest "nic"

W latach 2008-2012, w ciągu pięciu edycji programu "Moje Boisko–Orlik 2012" wybudowano 2604 nowoczesne kompleksy boisk sportowych w 1664 gminach (67 proc. wszystkich gmin w Polsce). Wydano na to z budżetu państwa blisko 970 mln zł.

Źródło: https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/orliki-koszty-budowy-boisk-raport-nik-z-2018-roku/4thdql9
#tvpis #dlaczego #2miliardy #bekazpisu
kinson - Jako, że w ostatnich dniach pojawiły się tabuny symetrystów głoszące, że 2 m...

źródło: comment_1581751185BoOyhjAwXfbGBoW68n5nnY.jpg

Pobierz
  • 49
  • Odpowiedz
@kinson: nikt tu nie napisał najbardziej oczywistej rzeczy więc ja to napiszę. Co chcę zagrać bo jest wolne to lokalny orlik jest zamknięty bo nie ma nikogo kto by go pilnował. Jak to #!$%@? możliwe że się buduje boiska bez dostępu do nich. Daliby możliwość charytatywnego siedzenia i pilnowania tego majdanu, na pewno by się zgłosiło trochę ludzi. A tak to chcesz pograć wieczorem - za późno, zamknięte. Majówka, wielkanoc,
  • Odpowiedz
@kinson: Orliki to jedna z najlepszych inwestycji PO, aż mnie skręca z zazdrości na myśl o tym że jak byłem małym karakanem to biegaliśmy po żwirze, piachu, błocie, kretowiskach albo betonie. Tam gdzie było klepisko teraz jest Orlik ze sztucznym oświetleniem, kort tenisowy, boiska do kosza, siatki i nogi. Oblegany nonstop, zarówno przez dzieciaki jak i starszych. Dziękuje Pan Tusk.
  • Odpowiedz
Te dwie bańki to pindol, dzisiaj widziałem zwykłą kiełbę za 57 zł za kilogram. Pięćdziesiąt kuwa siedem złotych polskich. Obok stał osławiony Suweren i przecierał oczy. Ostatecznie babcia kupiła nóżki drobiowe. Skoro Wietnamczycy je wysysają z rozkoszą, to Suweren też się przyzwyczai.
  • Odpowiedz
Chyba tylko w dużych miastach są tak oblegane, w moim mieście boiska może nie świecą pustkami, ale na pewno nie trzeba robić rezerwacji tydzień wcześniej ani nie są tam organizowane żadne dodatkowe zajęcia.

Głównie korzystają z tego szkoły podczas WFów i garstka dzieciaków wieczorami
  • Odpowiedz
  • 0
@kinson postarajmy się poszukać pozytywnych argumentów lepiej żeby zabrali każdemu Polakowi 50 zł niż płacić abonament w wysokości ponad 200 zł. Pomińmy fakt że płacenie na publiczną telewizję jest średnie to na chwilę obecną Polacy powinni płacić abonament a nie płacą. Do tego dziś rano podczas jakiejś debaty słyszałem że nie chodzi tylko o TVP 1 i 2 ale o wszystkie telewizje państwowe czyli TVP Kultura TVP ABC i nie wiem
  • Odpowiedz
@kinson: Te orliki to najlepsze co Polskę spotkało, teraz można sobie kulturalnie pójść pograć w piłkę a nie latać po jakimś klepowisku gdzie jest kępa na kępie. A te 2 mld powinny pójść na onkologię.
  • Odpowiedz
@pilkarskiswir bo sa bardzo widoczne i nie psuja sie
Może i się nie psują, ale u nas spece #!$%@? krawężniki tak że stykały się z liniami bocznymi i panele ogrodzeniowe (metalowe) dali do góry nogami i jak gala zachaczy od góry to po piłce. Ogólnie jest git
  • Odpowiedz
Moja mama zmarla na raka i dokladnie wiem, jak wyglada sluzba zdrowia na onkologii. Lepiej nie chorowac. Kolejki, brak precyzyjnych badan, bo te kosztuja, podczas gdy tu liczy sie wlasnie czas i precyzyjne leczenie. Pacjencji godzinami czekaja na korytarzu na swoja kolej, a czasem ledwo moga ustac na nogach. Nikomu nie zycze. Kazde mozliwe pieniadze powinny byc spozytkowane na poprawienie tej sytuacji. Zatracamy, co tak naprawdę jest wazne.
  • Odpowiedz