Wpis z mikrobloga

#motoryzacja Motomirki wiecie może jakie skrzynie biegów #stronic były montowane w #audi #a3 z 2015 roku? Silnik 1.8tfsi. Nigdzie nie mogę znalesc tych informacji :( z tego co widzę po ogłoszeniach to były 6 biegowe ale czy suche czy mokre - nie wiadomo.
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Aluminium: USA? To bardzo miła niespodzianka. Sprawdzałem w parametrach na aukcjach to w wielu miejscach było napisane, że jest skrzynia 7 biegów, dlatego myślałem, że pakują to samo co u nas. A jednak DQ250, to spory plus.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@fake9406: technicznie z autem nie ma żadnych problemów, skrzynia dobrze zmienia biegi, silnik oleju nie bierze. Generalnie po dwóch latach jestem zadowolony z zakupu. Z tą skrzynią jest duży potencjał mocy i mam zamiar w lato robić program wraz z wymianą cata, to około 220 kuni uda się wycisnąć.
  • Odpowiedz
@Aluminium: miałem A3 8V z 1.8TFSI 180KM quattro ale z Europy, DQ250 6 biegów i też złego słowa powiedzieć nie mogę, silnik bardzo podobny do tego co jest w USA, bardzo dynamiczny - ciągnie od samego dołu równo, miałem założone LPG, więc jeździłem za pół-darmo. Generalnie to już mam 3 auto pod rząd z tą skrzynią biegów, zrobiłem nimi spokojnie ponad 100 000km i nadal jestem nimi zachwycony. Bierz te
  • Odpowiedz
@fake9406: tak. KME Nevo SkyDirect v2, 4k PLN, jazda dynamiczna, 70% trasa, 8-9L LPG/100km + 1.8L Pb95/100km. Na długiej trasie można było zejść poniżej 1.5L/100km Pb. Auto jeździło dokładnie tak samo jak na Pb, zero problemów. Zwrot po okolo 20kkm.
  • Odpowiedz