Wpis z mikrobloga

@ChelseaDagger: sama nie wiem i miewam podobne dylematy, zwłaszcza jako osoba raczej bliżej low niż high carb. Myślisz sobie, że warzywa, nabiał i kasze są niby takie spoczko super zdrowe? xD
  • Odpowiedz
  • 1
@ChelseaDagger: spróbuj, obserwuj, to mocno indywidualna sprawa, zobacz jak będziesz się czuł po miesiącu ( )

Zależy czy sprowokuje Cię to gotowania i dbania o dietę, czy wręcz przeciwnie zaczniesz lecieć na produktach gotowych, mocno przetworzonych, możesz też spróbować po prostu ograniczać mięso
  • Odpowiedz
@RafiRK: Jakości tego, co te roślinki jadły, czym były pryskane, w jakich warunkach przechowywane, jak przetwarzane, itp. Przecież te same mechanizmy rynkowe, które dyktują cięcie kosztów produkcji mięsa, poprzez minimalizację wymagań - ograniczone w zasadzie tylko tym, że zbyt niedożywione zwierzaki się nie rozmnażają, więc trzeba o jakieś minimum dbać. W przypadku roślin, które są znacznie odleglejsze od nas w kwestii biochemii, nie można nawet przypuszczać, że brak niedoborów będzie
  • Odpowiedz
@ChelseaDagger: warzywa i owoce przygotowywane dla ludzi są faszerowane bardzo dużą ilością chemii tak żeby były ładne, wręcz idealne. Pasza dla zwierząt hodowlanych zresztą też ale one nie maja wymaga by ich pożywienie było ładne. Po co samemu się na ta chemie narażać jak można mieć bufor w postaci zwierząt.
  • Odpowiedz