Aktywne Wpisy
fuji +407
Bus musi latać ( ͡º ͜ʖ͡º) Ten na przykład lata po I-95 na Florydzie ( ͡º ͜ʖ͡º)
#usa #heheszki #motoryzacja #bekaztransa
#usa #heheszki #motoryzacja #bekaztransa
WezelGordyjski +405
#zabka
Obudźcie mnie jak będzie w Żabce rentgen dostępny
Obudźcie mnie jak będzie w Żabce rentgen dostępny
Zacząłem się zastanawiać jakie są powody tego stanu i mam kilka wniosków:
1. Janusze którzy kupują mieszkania jako inwestycję
2. Grażyny które się bawią we filppowanie mieszkań
3. Bananki które dostały mieszkanko od tatusia za darmo
4. AIRBNB i BOOKING - rząd powinien tego zakazać!!!
5. Niskie stopy procentowe - ludzie kupują mieszkania na które ich nie stać - PIS powinien je podwyższyć
Rząd powinien zakazać wynajumu AirBnB, zakazać flippowania.Poza tym koniec dziedziczenia i otrzymywania mieszkań w darowiźnie od rodziny - każdy powinien sam zapracować na swoje mieszkanie a nie że jeden dostaje za darmo od tatusia a inny musi tyrać na kredyt na 30 lat. Czas wprowadzić równość społeczną i zniszczyć kastę rentierów!
#nieruchomosci #natropieflipperow #flipmieszkania #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #kupnomieszkania #kredythipoteczny #bekazpodludzi #bekazpisu #neuropa #4konserwy #dramat #bekazprawakow
Wg mnie większość ludzi raczej stara się uciekać z miast i kupić/wybudować dom na obrzeżach miasta tracąc godzinę na dojazd, ale mieć spokój.
Powiedziałabym, że murarza, piekarza czy pracownicę biedronki stać nawet bardziej niż pracownika naukowego, nauczyciela czy laboranta.
@menstuffpl: zwykły komunista
To praca i inwestycje powinny być nisko opodatkowane a nie kapitał.
@Scaab: Komuszku
Raczej wprowadzić zoning z prawdziwego zdarzenia, jak w Genewie. I nie rząd tylko gminy.
Pan Iksiński kupuje mieszkanie dla siebie/pod wynajem, płaci podatek katastralny 1.2% rocznie, po 15 latach sprzedaje.
Nic się więcej nie dzieje.
Scenariusz 2:
Flipper kupuje mieszkanie tylko po to żeby za 3 miesiące opchnąć drożej -przy sprzedaży płaci podatek za 10 lat tj. 12%. Finalnie jest stratny na operacji. Uniemożliwia to spekulację na mieszkaniach.
@Cierniostwor: Żeby tylko tyle.
Wspomnijmy jeszcze o rzeczach, które kupujemy już jako końcowy klient. VAT, akcyzy na a-----l, paliwo, wszelkiej maści pierdoły typu opłaty ewidencyjne w urzędach, za zaświadczenia, podatki od czynności cywilnoprawnych, jakieś podatki klimatyczne, podatki od odsetek w banku, nieruchomości, teraz dojdą kolejne opłaty cukrowe itp.
Pełno tego chujstwa jest w każdej dziedzinie życia/gospodarki i nie sposób nawet