Wpis z mikrobloga

-Ale spier$%^$liłem sobie miskę na amen. :x
-Z racji, że jeszcze urwałem śrubę przy kolektorze to nie zamierzam iść w cytryn i gumiak więc zostaje nowa miska i zrobić tak jak trzeba a nie za chwile znowu się wkurzać.
-Dynamometryk to podstawa... w nowym moto, a jak ktoś Ci już gwintował miskę, a poprzednik przeciągnął ten ubogi gwint to możesz sobie niutki wsadzić między książki. (°°

#motocykle #spawanie
d.....c - -Ale spier$%^$liłem sobie miskę na amen. :x 
-Z racji, że jeszcze urwałem ...

źródło: comment_1581358122SNPOpGGvZABjSpcsoeEUT4.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dwiesciedziewiecdziesiatpiec: To jeszcze pół biedy. W czarnej dupie, to jesteś jak jakiś baran z dynamometrem w ręce, d--------i mosty na wałkach rozrządu po regulacji luzów zaworowych. To jest solidny fuckup, niby rutynowa czynność, kontrola luzów zaworowych po zakupie moto, a tam masz niespodziewankę w postaci zatartych wałków rozrządu ;).
  • Odpowiedz
Prym wiedzie chyba właśnie śruba spustowa

@RupturaPerinei: Przypuszczam, że wynika to z prostego faktu. Nikt nie wymienia uszczelki śruby, niektórzy nawet nie wiedzą, że coś takiego jak miedziana, tudzież uważam za lepszą opcję - aluminiowa podkładka, powinna tam być, i powinna być wymieniana co każde odkręcenie tejże śruby. Masz wygniecioną podkładkę, albo nie masz jej wcale i siłą rzeczy, żeby to jakoś doszczelnić, trzeba tą śrubę dopiertenteges ;). Przekręcone gwinty
  • Odpowiedz