Wpis z mikrobloga

mirki i mirabelki, dostałem wezwanie do zapłaty za parking na jednym z osiedli 100zł a jak nie zapłacę w trzy dni to 300, i tu pytanie, czy firma która jest zarządca parkingu może mnie znaleźć po numerze rejestracyjnym? do dam ze napisałem odwołanie ale podałem adres wynajmowanego mieszkania i odpowiedz była że nie widza podstaw do anulowania opłaty.

jak mogą mnie znaleźć?

#prawo #prokuratorboners
  • 11
@michal284 znajomy miał ostatnio identyczny problem, mandat w jednym z śląskich miast i ta firma. Mają foto, w regulaminie że tylko dla mieszkańców. Uznał że nie zapłaci, po konsultacji prawnej uznał że zapłaci i ze 100 PLN zrobiło mu się 450 bo raz powyżej 3 dni poszło mu do góry a firma za wszystkie wysłane listy liczyła sobie po 50-100zl bo nie wysyła ich pocztą tylko sama dowozi. A jak nie to
@michal284:
jak był regulamin z cennikiem na wjeździe, to zaakceptowałeś umowę, albo płacisz albo sąd, dane uzyskają z CEPiK. W sądzie możesz podważać stawkę za parkowanie, bo jest ona ponad średnią rynkową.

@donKon:
za samo parkowanie jeszcze się im kasa jako tako należała, ale za dojazdy z korespondencją już nie.