Wpis z mikrobloga

Znajoma otrzymała groźby smsem. Czy na podstawie jednego smsa i nieodebranego połączenia może udać się na policję? Mogą zrobić notatkę czy coś,zeby w razie czego wiedzieli kto to zrobił? On wie gdzie ona mieszka itd. Ona czuje się zagrożona.

#holandia #nederland #kiciochpyta #prawo #policja #niderlandy
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@karmelkowa: niestety z doświadczenia bliskiej mi osoby wiem, że policja g---o zrobi. Moją koleżankę nękał tak były mąż i to nie był tylko jeden sms a setki! Potrafił wbić jej się na chatę kilka razy, śledzić samochodem itp i tak jak mówiłam policja g---o zrobiła. No, ale może jak już się zdarzy nieszczęście to będzie notatka.
  • Odpowiedz
@karmelkowa hmm, w Polsce laska miesiącami, czy latami stalkowana, śledzona, telefony, smsy nieprzyjemne zgłaszała to na Policję wielokrotnie, ale rozkładali ręce. Nie wiem, jak to się skończyło ostatecznie. Był dokument o tym w TV. Więc to nie takie proste. Niemniej jednak nie ma co bagatelizować, koleżanka powinna to zgłosić.
  • Odpowiedz
@karmelkowa k---a dziewczyno, jakie formularze, natychmiast za telefon lapac i przedstawic sytuacje. Policja jest od tego zeby dalej ciebie poprowadzić... Holenderska policja jest bardzo ogarnięta i chetna do pomocy. Z tego co piszesz jest podejrzenie bardzo powazne wiec na co czekac? Formularz, bez kitu nie wierze jak ludzie maja nasrane byleby tylko nigdzie nie zadzwonic
  • Odpowiedz
@Judger no w tamtym przypadku niewiele, facet się teraz trochę uspokoił, bo znalazł nową kobietę, ale może mieli to gdzieś, bo oni byli w trakcie rozwodu, więc traktowali to jako konflikt małżeński (ludzie się żrą, wiadomo). W każdym razie ja i tak bym zgłaszała, w razie czego jest jakaś historia tego co odwalał. No i jeśli to Holandia to pewnie inaczej na takie rzeczy patrzą.
  • Odpowiedz