Wpis z mikrobloga

@miesozercy_pod_noz: Na twoim miejscu wybierałbym ten który ma większą rozdzielczość obrazu. Testowałem w pracy jeden z VR i straszna pikseloza przeszkadza.

Widzę, że oba dosyc podobne. To jeśli nie chcesz grać na Xbox to oculus rift ciekawsza opcja
  • Odpowiedz
@miesozercy_pod_noz: a sorki pomyliłem kolejność, bo HTC Vive ma lepsze kąty widzenia. Nawet te 100 stopni na HTC to wciąż będzie robić wrażenie grania jak w jakimś tunelu

Kąty widzenia (więcej lepiej)

HTC Oculus
100 degrees horizontal (+/-) 80 degrees horizontal (+/-)
110 degrees vertical (+/-) 90 degrees vertical (+/-)
  • Odpowiedz
@miesozercy_pod_noz: Trochę tak.

Jeśli mieszkasz w jakimś dużym mieście, to jest możliwość przetestowania wrażeń z VR

np. w Warszawie netpunkt morele.net ma takie stoiska gdzie można spróbować na Vr od bodaj samsunga, ale inna pewnie też się znajdą
  • Odpowiedz
@miesozercy_pod_noz: dla mnie było to dużym rozczarowaniem... Gdyby dali możliwość użycia zooma jak na czołgach byłoby spoko. Ale w trybie VR zoom na samolotowych jest wyłączony. Ponadto sterując joystickiem idzie jobla dostać nie da się sprawnie nacelować (jakieś dziwne nadsterowności lub podsterowności). Nawet na forum prosili o tego zooma i fix do joysticków, ale w------e mają.
  • Odpowiedz
@miesozercy_pod_noz: Bierz Rifta S, brak wieżyczek, dobra platforma i ekskluzywne tytuły (np. Asgard, zajmuje aż 120gb xD), do tego bez problemu działa ze SteamVR. Jasne tracking mógłby być lepszy i kontrolery z akumulatorkami ale w swojej cenie jest najlepszy. Na codzień pracuje z VR :>.
  • Odpowiedz