#logikarozowychpaskow #gotujzwykopem #heheszki #s--s Cała rzecz rozchodzi się o gotowanie i umiejętności z tym związane, gotuje hobbystycznie chyba od 15 lat. Więc gotuje też w domu, moja żona tylko piecze placki na jakieś tam okazje jak ja nie mogę (bo pracuje więcej).
No i wszystko zaczyna się od imprez czy to z #pracbaza czy ze znajomymi itp itd. Dajmy na to ostatnią imprezę - znajoma mojej żony wynajęła lokal z kuchnią bo robiła imprezę pożegnalną - wyjeżdża na stale z polski. Żona zapytała mnie czy nie poszedł bym jej pomagać rano na kuchni to wszystko przygotować. Byłem ja, moja żona i 5 jej koleżanek. No i wziąłem na nóż zacząłem wszystko obierać co trzeba, pytam jaki mają plan i mówię że zrobił bym to jednak tak. One że okej. Ja pi3rdole... za każdym razem każda wpatrzona jak w obrazek, podniecona tak że by ściągała majtki przez głowę jak patrzę jak operuje nożem. - wow ale to fajnie mieć faceta który umie gotować - nauczysz mnie tak kroić - ale ty masz sprawne ręce ( ͡°͜ʖ͡°) - Ale ty masz z nim fajnie, zazdroszczę CI Żona no wiem wiem; a potem w domu już się kuhwa musiałeś popisywać przed dziewczynami. Też była raz dobra sytuacja w pracbaza jak robiliśmy sałatkę. Wszystkie kobiety tam w domu gotują ,a co najmniej patrzyły na mnie jak bym 1 raz ogień wynalazł jak im pokazałem jak łatwo ugotować jajko na twardo i potem obrać je w sekundę - dmuchając w nie; dodałem że to mało higieniczne i raczej coś takiego w domowym zaciszu; ale też pokazałem sposób z słoikiem i odrobiną wody.
Ale mnie zawsze tak naprawdę jedno zastanawiało z tym gotowaniem Patrząc na moją matkę Teściową Kobiety z pracy Koleżanki
Każda minimum 10 lat stażu przy gotowaniu a ich posługiwanie się nożem wygląda jak taki "Krzyś co pierwszy raz w życiu na zajęciach z techniki dostał nóż do ręki" Serio tak trudno do tego podchodzić z myśleniem ? Naprawdę "profesjonalne czy pół profesjonalne" obchodzenie się z nożem w kuchni nic nas nie kosztuje a uwierzcie mi ułatwia pracę zdecydowanie.
@samuraj24: no własnie dlatego możesz zapomnieć o obiadach. Nie dlatego, że są leniwe tylko jak zobaczy, że zawsze robisz lepiej to będzie się wstydzić/bać do kuchnii wejść ( ͡°͜ʖ͡°)
oczywiscie jej trgo nir powiedziale ale cisnelo sie na usta dobre ale nie rob wiecej
Ja ten błąd popełniłem to zdarza się, że mnie obudzi "hej zrobiłam kawę, wstawaj to nam jajka usmażysz [bo ja
@samuraj24 mireczku weź daj jakieś źródła z których się uczyłes, czy wszystko sam? Robienie przepisów z książek kucharskich jest bez sensu a na kurs gotowania nie mam czasu. Są jakieś materiały które uczą technik kulinarnych bardziej niż ślepego robienia z przepisu?
@taktoto: mam chociaz nadzieję, że nie odpowiedziałaś w podobny sposób: "kurr... tyle czasu razem to mogłabyś się chocaiż nauczyć jak jajka smazyć" ( ͡°͜ʖ͡°)
@JimNH777: Właśnie dobrze, wtedy kobieta jest odciążona i np. ona sprząta, pierze a on gotuje. Wg mnie równy podział ( ͡°͜ʖ͡°). Moja siostry tak maja, ja- w kuchni robię tylko herbatę albo wrzucam karmę do miski kota, that’s all. Dlaczego mam pracować gotować sprzątać. Ja pracuje i sprzątam, on pracuje i gotuje
@crazykokos: ( ͡°͜ʖ͡°) jak mieszkają razem to pewnie.
Ja nie mieszkam z różową to piorę, sprzątam, gotuję sam, jak normalny człowiek. Strasznei dużo różowych uważa, że zrobienie śniadania to jest jakiś wielki wyczyn, a nie coś co robi każdy normalny samotny facet każdego dnia :)
@samuraj24: byłbyś idealną pomocą kuchenną, takim typem od krojenia marchewki przez 8 godzin czyli czymś czym może sie pochwalić statystyczny Janusz gotowania i zesrać się z samozachwytu.
@samuraj24 u mnie podobnie. Mam smykałke do gotowania od dziecka. Teraz jak mieszkam z kobietą to 95% dań przygotowuje ja, bo żona woli jak ja to robię, bo idzie mi to szybciej i lepiej potrafię doprawić. Niestety jak gotuję na jakieś imprezy to też ja przez co większość czasu siedzę w kuchni a potem są takie same teksty: - ale on dobrze gotuję - fajnie mieć takiego faceta - mój to
jak im pokazałem jak łatwo ugotować jajko na twardo i potem obrać je w sekundę - dmuchając w nie; dodałem że to mało higieniczne i raczej coś takiego w domowym zaciszu; ale też pokazałem sposób z słoikiem i odrobiną wody.
@ElCidX: BArdzo ostry nóż, na yt możesz zobaczyć jak prawidłowo trzymać nóż oraz to co kroisz. Kroić powoli aby wyrobić sobie ruch ręką. Z czasem będziesz to robił szybciej i to bez patrzenia na to co kroisz bo przy prawidłowym chwycie nie ma opcji stracić palce. Nie jest to żadna sekretna umiejętność.
@samuraj24: mozesz mi powiedzieć co ten wpis ma wspólnego z #s--s? Jedyne co mi przychodzi na myśl czytając ten wpis to lizanie się po własnych jajach podczas pisania tego badziewia.
@samuraj24: siema jestem samuraj i dziś pokaże wam jak szybko ugotować i obrać jajko używając słoika z wodą, co zajmuje 2 razy tyle czasu co normalne odbieranie a jeszcze na końcu musisz sloik umyć xD
Cała rzecz rozchodzi się o gotowanie i umiejętności z tym związane, gotuje hobbystycznie chyba od 15 lat.
Więc gotuje też w domu, moja żona tylko piecze placki na jakieś tam okazje jak ja nie mogę (bo pracuje więcej).
No i wszystko zaczyna się od imprez czy to z #pracbaza czy ze znajomymi itp itd.
Dajmy na to ostatnią imprezę - znajoma mojej żony wynajęła lokal z kuchnią bo robiła imprezę pożegnalną - wyjeżdża na stale z polski. Żona zapytała mnie czy nie poszedł bym jej pomagać rano na kuchni to wszystko przygotować.
Byłem ja, moja żona i 5 jej koleżanek.
No i wziąłem na nóż zacząłem wszystko obierać co trzeba, pytam jaki mają plan i mówię że zrobił bym to jednak tak.
One że okej.
Ja pi3rdole... za każdym razem każda wpatrzona jak w obrazek, podniecona tak że by ściągała majtki przez głowę jak patrzę jak operuje nożem.
- wow ale to fajnie mieć faceta który umie gotować
- nauczysz mnie tak kroić
- ale ty masz sprawne ręce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Ale ty masz z nim fajnie, zazdroszczę CI
Żona no wiem wiem; a potem w domu już się kuhwa musiałeś popisywać przed dziewczynami.
Też była raz dobra sytuacja w pracbaza jak robiliśmy sałatkę.
Wszystkie kobiety tam w domu gotują ,a co najmniej patrzyły na mnie jak bym 1 raz ogień wynalazł jak im pokazałem jak łatwo ugotować jajko na twardo i potem obrać je w sekundę - dmuchając w nie; dodałem że to mało higieniczne i raczej coś takiego w domowym zaciszu; ale też pokazałem sposób z słoikiem i odrobiną wody.
Ale mnie zawsze tak naprawdę jedno zastanawiało z tym gotowaniem
Patrząc na moją matkę
Teściową
Kobiety z pracy
Koleżanki
Każda minimum 10 lat stażu przy gotowaniu a ich posługiwanie się nożem wygląda jak taki
"Krzyś co pierwszy raz w życiu na zajęciach z techniki dostał nóż do ręki"
Serio tak trudno do tego podchodzić z myśleniem ? Naprawdę "profesjonalne czy pół profesjonalne" obchodzenie się z nożem w kuchni nic nas nie kosztuje a uwierzcie mi ułatwia pracę zdecydowanie.
Ja ten błąd popełniłem to zdarza się, że mnie obudzi "hej zrobiłam kawę, wstawaj to nam jajka usmażysz [bo ja
Nienawidzę gotować, chociaż ponoć umiem (jedzenie swojego mnie nie cieszy) (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Ja nie mieszkam z różową to piorę, sprzątam, gotuję sam, jak normalny człowiek. Strasznei dużo różowych uważa, że zrobienie śniadania to jest jakiś wielki wyczyn, a nie coś co robi każdy normalny samotny facet każdego dnia :)
@samuraj24: przybliż sprawę jeśli możesz
@samuraj24
Jest już film na YT
źródło: comment_TpCYLzo7GflblHCMmo2Kz1KP7YuiQBHJ.jpg
Pobierz