Wpis z mikrobloga

Mirki, ile czasu bank ma zwrot prowizji w przypadku wcześniejszej spłaty kredytu? Splacilem pod koniec listopada w BNP i zwrot miał przyjść do końca grudnia, na początku stycznia jeszcze nie było więc zadzwoniłem na infolinię i powiedzieli mi, żeby dc im czas do końca stycznia. Zwrotu nadal nie ma...
#bankowosc #banki #bnpparibas #tsue #bank #zwrotprowizji #prowizja
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Janusz_Lubikwasa: skladales w formie reklamacji czy dyspozycję o zwrot? Jeśli w formie reklamacji to przed grudniem? Bo jeśli tak to mam złą wiadomość ze nie będzie to procesowane xd. Druga sprawa ze wielu klientow nie dostało do końca grudnia i klienci dostają informacje ze zwroty będą realizowane w pierwszych tygodniach 2020 roku, więc niekoniecznie musisz dostać do końca stycznia :d
  • Odpowiedz
@twojemulti: tak, powiedzieli że w ciągu 30 dni dostanę zwrot, czyli do końca grudnia. Do dzisiaj nie ma zwrotu. Czytałem że BNP na początku zarezerwował 40 mln na te zwroty, ale chyba to by nie wystarczyło, bo pod koniec grudnia zarezerwowali kolejne 20 mln.
  • Odpowiedz
@Janusz_Lubikwasa: raczej nie mogą, ale znam przypadki ze było to rozwiązywane przez rzecznika finansowego i wysylali pismo z terminem a zwrot i tak nie był wykonany xd. Teraz klienci dostaja ze pierwsze tygodnie 2020 więc to też taki termin ze i pod koniec mogą zrealizować
  • Odpowiedz