Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 55
@SchrodingerCat: @Logan00: Ale przeglądając mapy nie mam podziału na ich stany i nie uczą tego u nas na geografii więc skąd mam wiedzieć? xd

Wiem gdzie leżą małe państwa w Afryce bo są oznaczone na mapach a USA to USA, jest inne państwo podzielone na stany a pewnie nawet nikt nie ma o tym pojęcia xd
  • Odpowiedz
@SiemkaKtoPeeL: nie wiem czego się uczą. A tak poważnie, to na h-j komu taka wiedza? Jest internet w kieszeni. Gdzie leży jakiś kraj, miasto, morze, rzeka, wszystko sprawdzisz w 2 sekundy. Szybciej niż sobie przypomnisz po 10 latach od czasu jak to wkuwałeś na blachę.
Geografia, Historia, Sztuka (język) powinny być zblokowane w jeden przedmiot, aby ludzie rozumieli po jaki c--j była jakaś wojna w kontekście geograficznym i co z
  • Odpowiedz
@SchrodingerCat: To jest akurat bez sensu, bo w kontekście USA rzadko mówi się o konkretnych stanach poza ich polityką wewnętrzną. W polityce międzynarodowej mają wspólnych przedstawicieli. Do tego Europa jest częścią historii sporej grupy Amerykanów, ta sama zależność nie zachodzi w drugą stronę.
  • Odpowiedz
@SchrodingerCat: Zważywszy na imigracyjne związki z UK zdecydowanie bardziej bliskim porównaniem byłaby znajomość hrabstw, a tu już nie byłoby tak różowo. Już 16 lat po 2004 a ludzie wciąż nie odróżniają Durham od Dorset.
  • Odpowiedz
tyle dla nich znaczy Europa, co dla Europy USA. I tak samo daleko, ilość ludzi podobna, powierzchniowo to USA większe.

@SchrodingerCat: to wskaż prowincje Chin: Ciang Ciang, Ciong Ciong i jakąkolwiek inną, która znasz.
  • Odpowiedz
@aaadam91: oczywiście, że nie. Stany wskazałbym może ze dwa. Ale mam to w dupie i nie śmieje się z Amerykanów, że nie zaśmiecają sobie d--y wiedzą nie potrzebną i weryfikowalną w 2 sekundy.
  • Odpowiedz