Wpis z mikrobloga

Cześć,

nadszedł u mnie czas, w którym chcę zacząć planować treningi dla lepszych wyników. Obecnie biegam w tempie około 5:00-5:15 na km. Biegam dystans przeważnie 7km lub 12 km. Czy polecacie używać zegarków biegowych, czy lepsze są wg was aplikacje na telefon? Zastanawiałem się nad zegarkiem GARMIN FORERUNNER 310XT.

Pozdrawiam i dziękuję za opinie.

#bieganie
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Gnieznianin: wiesz znam ludzi którzy mają garmina dziesięć lat bo im nowszy tym wiekszy.
Po pół roku uzywania dla mnie ważne jest zeby pokazywał parametry biegu: tempo długość wysokość
Żeby można było ustawić interwały.
Jak to ma to reszta pierdoły chociaż mogą się przydać.
  • Odpowiedz
@Gnieznianin:
@gokish: dobrze mówi :) moj polar sprawdziłem, kupiony w czerwcu 2019. Używany regularnie do biegania, latem noszony jako zegarek w ciągu dnia. Dokupilem dluzszy kabel do ladowania. Szklo ochronne na wyświetlaczu od samego początku. Bateria spokojnie kilka dni trzyma.
  • Odpowiedz
@Gnieznianin: kiedyś jechałem tylko na apkach (Runkeeper) i uważałem, że zegarek to zbędny wydatek. W końcu się zdecydowałem, kupiłem... i to jest przepaść. Wygoda (start/stop pod ręką, zamiast grzebać za telefonem) i dokładność pomiaru (apki - pozycja raz na 4s, garmin - raz na sekundę) robi robotę. Jak musiałem wysłać garmina na gwarancji to myślałem że mnie szlag trafi przy bieganiu z apką ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@Gnieznianin ten Garmin 310XT to jest super zegarek, potężne narzędzie treningowe, polecam z czystym sumieniem. To był mój pierwszy zegarek z GPSem, nowsze zegarki są ładne i mają trochę dokładniejszy GPS ale 310XT posiada WSZYSTKIE funkcje potrzebne do sterowania treningiem, nawet nawigację po kursach czy pamięć wszystkich lapów z treningu
  • Odpowiedz
@Gnieznianin: kup tego garmina ,310 xt to znakomita maszynka . Znam maratończyków z poziomu 2:23 biegających tylko z tym konkretnym modelem,tego garmina25 to zjada na śniadanie. Dodatkowo widzę że spoko cena jest.Nawet sie nie zastanawiaj tylko klikaj kup teraz...
  • Odpowiedz
owsze zegarki są ładne i mają trochę dokładniejszy GPS ale 310XT posiada WSZYSTKIE funkcje

@szczypek45: ja teraz biegam z garminem 735xt a kolega włąsnie z 310xt-powiem ci ze wskazania sa identyczne-gdybiefamy razem. Jedyna przewaga mojego nowszego to tetno z nadgarstka którego i tak nie bierze sie na powaznie.
  • Odpowiedz
Kupilem 310XT. Nie chce duzo wydawac, wole dokupic buty i pomyslec o nowym pod koniec roku. Nawet jesli 310XT bedzie kilka msc starszy to duzo na wartosci nie straci jak go sprzedam. Dzieki za zainteresowanie i rady :)
  • Odpowiedz