Aktywne Wpisy

Serylek +55
3 dni temu minęły 2 lata na emigracji.
Zacząłem prace w Niemczech od wolontariatu w domu kultury, ok 3. Msc. Potem 2 msc na kuchni gdzie się zwolniłem bo zaproponowali pracę na recepcji w innym bundeslandzie. Od listopada 2022 w Szwajcarii i tutaj już raczej zostanę na stałe, lepszej pensji nie dostanę nigdzie.
W Polsce bywam 2-3 tygodnie w roku i już nie potrafię się kompletnie odnaleźć, kontakt staram się trzymać ze
Zacząłem prace w Niemczech od wolontariatu w domu kultury, ok 3. Msc. Potem 2 msc na kuchni gdzie się zwolniłem bo zaproponowali pracę na recepcji w innym bundeslandzie. Od listopada 2022 w Szwajcarii i tutaj już raczej zostanę na stałe, lepszej pensji nie dostanę nigdzie.
W Polsce bywam 2-3 tygodnie w roku i już nie potrafię się kompletnie odnaleźć, kontakt staram się trzymać ze

ziumbalapl +264
Co następne? Zakaz wstepu zwiazkow zawodowych w miejscach pracy? Czy Konfederację można uznać za organizację zwierzęcą i wyganiać ze wsi? Konfederacja reprezentuje klasyczną patolę, przyklaskującą temu co się potrafi dziać w gospodarstwach - zaniedbania, głodzenie, torturowanie zwierzaków. Ta "wolnościowość" znaczy bezkarne krzywdzenie? Piękne populizmy mające przyciągnąć patologię.
#bekazprawakow #bekazpodludzi #neuropa #bekazkonfederacji #heheszki #prawo #bekazkatoli
#bekazprawakow #bekazpodludzi #neuropa #bekazkonfederacji #heheszki #prawo #bekazkatoli

Witam
Czy może jakiś Mirek zabudowywal sobie kuchnie meblami na wymiar ? Jaki jest koszt takiej zabudowy do aneksu kuchennego mieszkania 55m2 bez sprzętów? Jak macie jakieś zdjęcia to dajcie razem z cena. Wiem ze rozstrzał cen jest duży ze względu na zawiasy szuflady siłowniki oświetlenie ale chciałbym mieć chociaż minimalne pojęcie ile to kosztuje.
@michalmisiek: a co ma metraż mieszkania? Rozumiem, że w pewnych granicach tak (w mikrokawalerce kuchnia i kibel zapewne są w tym samym miejscu), ale gdzieś między 45m2 a 95m2 kuchnia może być podobnej wielkości - wsystko zależy od powierzchni samej kuchni.
A ściślej - od długości ściany, firmy robiące zabudowy czasem są w stanie wycenić "ogólnie" właśnie za metr bieżący kuchni (wtedy liczone gora+dół
W Ikei prawdopodobnie wraz z montażem zmieścisz się w okolicach 5-7k; a "studio mebli kuchennych" to już rozrzut bez górnego limitu.
Komentarz usunięty przez autora
U siebie dałem jakieś chyba niecałe 14k za wszystko bez sprzętów, kuchnia jakieś 10 m2.
Protip ode mnie: nie warto dopłacać do Blumów, GTV równie dobre, a połowę tańsze.
Generalnie za całą chatę 55 m2 wyszło chyba koło 70-80k na przełomie 2017/2018 r. Jeszcze do kupienia tylko łóżko
@Krupier:
to gdzie kupować jak nie w IKEA?
Cebula silna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@WMPP: tak, projektowane pod wymiary kuchni, żeby wykorzystać max przestrzeni.