Wpis z mikrobloga

Po obejrzeniu całości:
-Przeskoki są straszne, oglądałem z rózową, która nie czytała książek i było jej ciężko ogarnąć te wątki z różnych okresów w czasie, jak dla mnie powinni dodać napis typu x lat wcześniej i lokalizację
-Vilgefortz pod Sodden, no dla mnie masakra, zebrał w------l mimo że był opisywany jako bardzo potężny mag, yen walcząca wręcz podczas wątku ze smokiem, no karwa (°°
-Na plus Geralt i Ciri, bardzo mi się podoba sposób w jaki aktorzy odgrywają role
-Drętwe dialogi, brak żartów
#wiedzmin #netflix
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

-Przeskoki są straszne, oglądałem z rózową, która nie czytała książek i było jej ciężko ogarnąć te wątki z różnych okresów w czasie, jak dla mnie powinni dodać napis typu x lat wcześniej i lokalizację

@xsnm: To może nie oglądała zbyt uważnie? Dodanie jakieś x lat temu to traktowanie widzów jak debili ale jak widać... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@xsnm: Vilgefortz przed Sodden nie byłzbyt znany, ale tam się właśnie super zasłużył i na kanwie tego wypłynął tak, że nie tylko trafił do kapituły ale w zasadzie ręcznie ją sterował. Tymczasem w serialu .... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@xsnm widać oczywiste linie czasowe. Aktualna dla całości opowiesci ciri, starsza geralta I najstarsza yennefer.
Kto czytał ten wie jak działa vil, a ten co nie czytał ten nie wie jaką ma moc. Ergo. - w książce Y nie walczyła stalą ale też nie wspominała by nią gardzila. Ergo.
Reszta to subiektywne.
  • Odpowiedz
@AKAPony: Magowie nie używali mieczy. Stąd wielkie zdziwienie Geralta, gdy mieczem z nimzamierza walczyć Istredd.

Magowie mieli tylko sztylety, bo w 'tych czasach' każdy coś takiego przy sobie nosił. Było to narzędzie wielofunkcyjne. Do krojenia chleba, mięsa tudzież podrzynania gardeł. Ale co innego takim dźgać, czy gardło podrzynać, a co innego parować ciosy mieczy jak to robiła serialowa Yen
  • Odpowiedz
@AKAPony: Nikt nie twierdzi, że nie mogą. Ale w odróżnieniu od jakiś epic fantasy magowie nie są specami w ich używaniu. Zwykły losowy żołnierz będzie od nich w broni bieglejszy i silniejszy.

Więc jak jesteś takim magiem to wolisz z odległości rzucać kule ognia i pioruny czy dać sobie wypruć flaki w walce wręcz?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mike-mo: już nawet widać budowanie Vilgefortza jako tego złego gdzie zamordował rannego kolegę - pewnie po to żeby sobię jego sukces w walce przypisać
  • Odpowiedz
@Koguy: moze okaze sie w przyszlym sezonie, a moze i nie - po prostu zrezygnowano z pokazania materialu, ktory mialby to wyjasnic.

Przy czym on w zaden sposb nie unikal walki, wiecej zaatakowal "glownego zlego" w pojedynke.
  • Odpowiedz