Wpis z mikrobloga

Tyle razy powielają ten błąd, aż trzeba wyjaśnić:
- film, gdzie pędzili 180-190km/h jest z S3
- rozbili się na lokalnej drodze za Ciborzem, którą przejeżdżam bardzo często
Film nie ma z tym nic wspólnego (w sensie miejsca zdarzenia), ale pokazuje oczywiście brawurę i podejście kierowcy do prędkości na drodze.
Poza tym, każdy mówi, że zakręt tam jest ostry. Z tym, że oni wjechali od drugiej strony, gdzie nie ma tej hopki,
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@MolibdenowyTadeusz: #!$%@? z tą barierka xD wszyscy się spuszczają nad tą barierką, oni nawet nie powinni się zbliżyć do tej barierki, gdyby dostosowali prędkość i styl jazdy do warunków na drodze. Ja nie wiem, media wszędzie tak piszą jakby to normalne było że powinni #!$%@? w barierkę xD Kur oni nawet nie powinni mieć nic wspólnego z tą barierka zacznijmy od tego.
Ostatnio jakoś tydzień temu.
Co masz na myśli prosta? Najbliiższe lotnisko to Poznań/Wrocław.
Jak ktoś nie potrafi pokonać łuku to lepiej dać mu kartę rowerową.
@MolibdenowyTadeusz błąd młodości, który skończył się w najgorszy możliwy sposób. Było ograniczenie do 60 km/h, po tym wypadku zmienili na 30 km/h. Lokalsi mówią, że droga mocno zdradliwa, natomiast wg prokuratury temperatura przy ziemi spadła poniżej 0 st i wystąpiło zjawisko tzw. czarnego lodu. Kierowała 18 latka, która prawko miała od 2 miesięcy. Brawura, brak doświadczenia i nieszczęście gotowe. Gdyby barierka została jak w cywilizowanych krajach zamontowana niedługo po poprzednim wypadku, to
@MolibdenowyTadeusz: Dla mnie to wygląda standardowo- długa prosta w lesie, więc but na gaz, trochę mokrego asfaltu, zobaczyli łuk to po heblach, ale jak zasuwali ponad stówkę, to nie wyrobili się w zakręcie i cyk do wody. Skoro auto nie zatrzymało się na progach czy zaraz przy brzegu, tylko "chlupnęło" w wodę tak, że przód się spłaszczył, to raczej 50 nie jechali, 90 też nie.
@scorcher: filmik nie jest z S3, znam ten długi prosty odcinek, to zwykła droga wojewódzka w pobliżu Sulechowa po niedawnym remoncie. Na ekspresówce raczej nie ma przystanków autobusowych (patrz 2 znaki P-17 na filmie).