Aktywne Wpisy
SzubiDubiDu +693
Niesamowite jest to, że youtube robi co chce, demonetyzuje twórcom filmy bez powodu, psuje własną wyszukiwarkę, usuwa negatywne łapki i jeszcze zarabia miliardy dziennie jako monopolista rynku,
a wy macie ból dupy gdy ktoś instaluje adblocka bo nie zgadza się im płacić hajs.
Tu nie chodzi o to czy to 10 zł, 5 zł lub złotówka. Tu chodzi o #!$%@? ich polityki
#youtube #youtubepremium #adblock
a wy macie ból dupy gdy ktoś instaluje adblocka bo nie zgadza się im płacić hajs.
Tu nie chodzi o to czy to 10 zł, 5 zł lub złotówka. Tu chodzi o #!$%@? ich polityki
#youtube #youtubepremium #adblock
Sebastix +111
Jako były prawak a obecnie obrzydliwy i wzgardzony przez wszystkich centrysta-symetrysta mam pytanie do tych wszystkich co tak przeżywają że Edukacja może wpaść do ministra z lewicy:
A co wam właściwie przeszkadza że dzieci będą uczone tolerancji dla gejów, lesbijek, grubych, chudych, czy ludzi innych ras?
Przecież to jedyna szansa dla wszystkich dzieci obecnie gnębionych w szkołach bo są "inne" a w przyszłości wyrosną na skrzywionych ludzi którzy stają się zgorzkniali, nie
A co wam właściwie przeszkadza że dzieci będą uczone tolerancji dla gejów, lesbijek, grubych, chudych, czy ludzi innych ras?
Przecież to jedyna szansa dla wszystkich dzieci obecnie gnębionych w szkołach bo są "inne" a w przyszłości wyrosną na skrzywionych ludzi którzy stają się zgorzkniali, nie
W jednym sklepie są do wyboru:
Aby przygotować 23 litry piwa, potrzebujesz jeszcze (1 z 5 opcji do wyboru):
1 kg cukru (płytki smak, nuty bimbrowe)
1 kg glukozy
1 kg BA brew-kit PLUS (najlepszy stosunek jakości do ceny),
1 kg esktraktu słodowego w proszku,
1,7 kg ekstraktu słodowego w syropie: jasny lub superjasny (najwyższa jakość piwa).
Ale nie wiem na ile to propaganda a na ile rzetelna rada.
Cukier przefermentuje w całości i piwo będzie dość puste w smaku, choć nuty bimbrowe to raczej przesada. Glukoza ma te same przypadłości i jest droższa.
ekstrakt słodowy jest najlepszą opcją, suchy czy płynny ma male znaczenie; płynny trochę łatwiej rozmieszać z wodą (nie robią się grudki). To prawdziwy cukier ze słodu, fermentuje dość głęboko, ale i tak zostawia więcej ciała i piany niż cukier.
brewkit plus to
@Kubeusz89: To może być wina drożdży lub nie dofermentowanego cydru.
Właśnie, dokup też inne drożdże te z brewkitu średnio się nadają i daj im później przefermentować te piwo.
cukier jest trochę "gęstszy" jeśli chodzi o produkcję alko i gazu - bierze się go ok. 10% mniej niż glukozy dla tego samego efektu
Na 23-25l potrzebujesz materiały:
- 1 puszka ekstraktu nachmielonego
- 1 puszka ekstraktu nienachmielonego (np. WES jasny)
- 1 paczka drożdży np. US05, S04 bądź S33 (nie korzystaj z tych dołączonych do puchy)
Cukier, glukoza - nie polecam. Zabiją smak produktu i utrudniają fermentację.,
Brewkit-plus - to maltodekstryny i cukier. Efekt na smak: troszkę lepszy niż cukier krystaliczny, ale nadal kiepsko, nie polecam
Ekstrakt słodowy w proszku - bardzo dobry,