Aktywne Wpisy

TomgTp +36
Piję kawę i sram. 2w1 perfekcyjne( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: temp_file7154624144586858124
Pobierz
danielinho +95
Dzień dobry. Witam w tak pięknie zapowiadającym się dniu. Standardowo trzeźwi dają plusy, a najebusy śpią dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pora w drogę do najbliższej komisji wyborczej. Zachęcam wszystkich uprawnionych do głosowania o udział w wyborach bez względu na stronę polityczną której się trzymają.
Wszystkim życzę miłej i spokojnej niedzieli😉
Pora w drogę do najbliższej komisji wyborczej. Zachęcam wszystkich uprawnionych do głosowania o udział w wyborach bez względu na stronę polityczną której się trzymają.
Wszystkim życzę miłej i spokojnej niedzieli😉
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

W ciągu roku takich solanek zrobiłem może z 20, a jedyne co rzeczywiście po kąpieli odczuwam to wzmożone pocenie organizmu i poprawę oddychania - w szczególności podczas przeziębienia. I rzeczywiście, grzebiąc po Internecie udało mi się znaleźć badania, że opary gorącej wody nasączonej chlorkami są w szczególności wskazane dla osób astmą (sam ją posiadam).
Przejdźmy do meritum - jeden z producentów takiej soli w opisie produktu wychwala ją w taki sposób:
Również w książce Skarżyńskiego o bieganiu znalazłem temat o solance (co jest raczej naturalne bo firma je produkująca jest sponsorem autora), a w niej m.in. takie informacje:
Za nic w świecie nie mogę znaleźć żadnych naukowych potwierdzeń tych stwierdzeń... Wołam sportowych świrów z: #bieganie #mikroksy #szosa #triathlon #sport #zdrowie
źródło: comment_UoVisZDQOcwpQXMd0L065Bc0mq70ygD0.jpg
PobierzNie wiem na ile to bylo placebo, na ile dzialanie, ale fizjo rowniez zalecal takie rzeczy.
Sol jest na tyle tania za mozna praktykowac.
Sam jestem zwolennikiem opierania się w treningu i dietetyce na sprawdzonej wiedzy i badaniach naukowych a niekoniecznie praktyce i doświadczeniu. Wiedza praktyczna