Aktywne Wpisy
mrocznegacie +785
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro po południu.
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out. W niedzielę po obiedzie.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik czy @Alprazolam i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B) lub blik ewentualnie.
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out. W niedzielę po obiedzie.
Nie, nie jest to scam, ostatnio rozdajo wygrała @Siik czy @Alprazolam i może potwierdzić, więc mi tu nie trujcie gitary, że to skam.
#rozdajo
lord-nihilus +90
p0lka oburzona że nawet germany nie pozwalają babom ubierać się jak ulicznice na siłowni, przyzwyczajona że w kukoldystanie może chłopom nawet nasrać na łeb i nic nie powiedzą
#p0lka #kukoldystan
#p0lka #kukoldystan
Chcę wykonać zabudowę kominka jak na zdjęciu. Kominek będzie używany 1-2 razy w roku więc zależy mi na ekonomicznym rozwiązaniu.
W markecie budowlanym wycenili mi:
- wkład kominkowy - 1500zł
- materiały do budowy - 1000zł
- montaż - 2500zł
Całość powinna się zmieścić w 5000zł i taka cena mi pasowała. Problem polega na tym że w markecie nie montują tych kominków i fachowca muszę szukać na własną rękę. Wysłałem do kilku firm i najtańszą jaką dostałem to 7500zł a najdroższą nawet 12000zł (oczywiście za całość).
Żadna firma nie chce robić na wkładzie kominkowym z marketu i podsyłają mi swoje wkłady w cenach 3000-6000zł oraz wszystkie pozostałe usługi liczą drożej.
Mam pytanie czy to rzeczywiście musi być takie drogie? Czy nie jest to jakieś naciąganie ze strony firm montujących kominki?
#remontujzwykopem #remont #katowice #budowadomu
Sam wkład 4,5-5k firmy DEFRO, robota + materiały ok. 4k.
Wkłady w marketach to najtańsze modele które pewnie są kiepskiej jakości i słabo wygladaja, a jak już robisz to na 20 lat to lepiej chyba dołożyć te 2-3k i zrobić to tak jak należy żeby potem nie trzeba było tego rozwalać i remontować.
@Pchelek:
To może sobie biokominek spraw
https://kratki.com/sklep/pl/produkt/2954/delta-700-lewy-z-certyfikatem-tuev
W castoramie czy na allegro są za 199zł.
Pomysł z drewnem w środku nie jest najlepszy (chyba że masz super suche i czyste). Zagrzejesz w domu, to się nie opędzisz od robactwa i brudu.
W życiu nie decyduj się na biokominek, one smierdzą a sam środek może powodować
Jeśli koniecznie musisz mieć kominek to bierz wkład i montaż od kratki.pl i szukaj jakiegoś speca od zabudowy ale 5k to raczej nie ma szans na nic sensownego.
Komentarz usunięty przez autora