Wpis z mikrobloga

Hipergamia kobiet - spojrzenie biologiczno-chemiczno-endokrynologiczne.

Jak wyglądałby idealny związek dla kobiety gdyby nie społeczno kulturowe konwenanse? To proste. W fazie owulacji przebywałaby z samcem alfa który miałby za zadanie dostarczyć kobiecie najlepszy możliwy zestaw genów. W pozostałych fazach cyklu menstruacyjnego towarzyszyłby jej beciak dostarczający zasoby i oferujący bezpieczeństwo.
Dlaczego chad nie jest odpowiedni do stałego związku? Ponieważ o jego zasoby(np. czas) walczy wiele kobiet, taka kobieta nie może mieć pewności, że jego zasoby trafią w całości do niej, boi się podjąc ryzyka rywalizacji o samca alfa.
Czy w takim razie przegryw może liczyć na miłość? Nie. Fenyloetyloamina i dopamina wydzieli się u kobiety tylko podczas relacji z chadem. Czemu tak jest? Bo żadna kobieta nie odczuje podniecenia i pożadania(za które odpowiada właśnie fenyloetyloamina) obcujac z przegrywem.
Chad w relacji z kobietą sterowany jest testosteronem, przegyw zaś wazopresyną.
2 sytuacje: do chada uśmiecha się kobieta - chad ma już plan czy najpierw zapakuje jej do mordy czy może w dupe(testosteron)
Do przegrywa uśmiecha się kobieta ten po 10sek. zna juz imiona ich przyszłych dzieci(wazopresyna)
"Alfa szmaci beta płaci" - beciak to idealne źródło zasobów i bezpieczeństwa, chad idealne źródło genów.
W obecnych czasach mamy ogólnodostępną antykoncepcję. Ale kondony nie zabiją w nas atawizmów.

#przegryw #blackpill #redpill #rozowepaski #podrywajzwykopem #logikarozowychpaskow #s--s #zwiazki #tinder
ChamskoCytuje - Hipergamia kobiet - spojrzenie biologiczno-chemiczno-endokrynologiczn...

źródło: comment_EpEwraJWf47VWrxKVGPKKyZDgHGTKlfj.jpg

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@ChamskoCytuje: naturalna kolej rzeczy, muszą być wygrani i przegrani. Dla gatunku ludzkiego taki system dobierania partnerów przez kobiety jest korzystny. "Najlepsze" geny przetrwają, a reszta do utylizacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MBGMD: Ze względu na obecną strukturę relacji 1:1, nie jest możliwy dostęp do najlepszych samców dla każdej kobiety.
Walka kobiet o dostęp do najlepszych samców trwa od ich młodości do wieku ok. 30lat gdy stają się już bezwartościowe na rynku matrymonialnym. Stąd też w wiekszości krajów świata to kobiety są bardziej doświadczone seksualnie od mężczyzn.
  • Odpowiedz
@ChamskoCytuje: Ja tam nie wiem kobieta patrzy na to co jej wyjdzie z d--y chyba normalne że nie chce żeby wyszedł zjeb. Jakby twój ojciec był chadem to byś tu nie płakuniał a że był przegrywem to płakuniasz. Nie chcą żeby następne pokolenie było pokoleniem przegrywów co w tym złego.
  • Odpowiedz
Widziałam ostatnie statystyki bodajże z Polski i Francji to przeciętny mężczyzna miał więcej partnerek seksualnych niż przeciętna kobieta.

@MBGMD: pytanie tylko w jaki sposób zbierano dane. Jeśli opierało się to na ankiecie (myślę, że tak na 99%) to trzeba pamiętać, że mnóstwo ludzi kłamie nawet w anonimowych ankietach. Mężczyźni jeśli chodzi o kwestię partnerek bardzo często zawyżają, bo po prostu nawet kłamstwo w takiej ankiecie może jakiemuś trochę podbije ego.
  • Odpowiedz
@ChamskoCytuje: mam znajomego ktory bie ma problemu z wyglądem. Ma ponad 185 wzrostu. Fakt lekko cofnięta szczeka ale nie raczej przystojny. Zero zakoli proste zęby itp. Ów kolega jednak nigdy nie zamoczył kija. Dlaczego? Ma 31 lat, jest bezroborny co według niego wynika z winy całej reszty społeczeństwa, mieszka u mamusi a całą frustracje za to przelewa na wykopie. Śmieszy mnie jak o nim mysle kiedy piszecie ze przegryw ma
  • Odpowiedz
@Hrpr myślę że to tylko wymyśl i otoczka ludzi z wykopu i tego typu stron, jeśli jesteś ciekawy i masz o czym pogadać to możesz każda loszke poderwać i automat znika status bety,powinniśmy robić wszystko by zmienić samych siebie ale nie dla prymitywnego zaruchania ale dla znalezienia towarzysza.
  • Odpowiedz
@yungkaze:
I twoim zdaniem relacja w której jedna osoba eksploatuje drugą, jednocześnie używając jej uczuć w swoim celu, to coś czego warto doświadczyć jako eksploatowany? I jak bardzo prawdopodobne jest, że eksploatujący będzie czuł szacunek do ofiary?

I nie, bycie ciekawym, mającym coś do powiedzenie nie zdobywa serc. Tylko efekt aureoli osiągnięty atrakcyjnym wyglądem (lub narkotykami) sprawi, że to co mówisz będzie wysłuchiwane nawet jeśli niezrozumiane, a nie potraktowane jako
  • Odpowiedz
@MBGMD: Jedna rzecz mnie zawsze zastanawia w tych wszystkich teoriach jakoby dobra morda = dobre geny. Z punktu widzenia przetrwania gatunku, to tak naprawdę dobre geny ma taki betabankomat, bo będzie potrafił zapewnić zasoby i przetrwanie potomstwu
  • Odpowiedz
@ChamskoCytuje: Nie zgadzam się do końca. Testosteronowiec też może być przegrywem (ja np nim jestem).

naturalna kolej rzeczy, muszą być wygrani i przegrani.

@MBGMD: To może powiedzmy to feministkom kiedy to kobiety będą mniej zarabiały na rynku. Albo powiedzmy to kobietom, kiedy nie będzie 500+ ani wcześniejszej emerytury? Po co ja, singiel mam płacić na nie w podatkach. Niech są "wygrani i przegrani". Czy może jednak przegranymi mogą być
  • Odpowiedz
  • 0
@Solstafir: XDDDDDDDDD

To może powiedzmy to feministkom kiedy to kobiety będą mniej zarabiały na rynku. Albo powiedzmy to kobietom, kiedy nie będzie 500+ ani wcześniejszej emerytury? Po co ja, singiel mam płacić na nie w podatkach. Niech są "wygrani i przegrani". Czy może jednak przegranymi mogą być tylko mężczyźni a kobiety być nimi nie mogą?

Mogą być przegrani mężczyźni i przegrane kobiety. Nie ja ustalałam normy społeczne i sposób w jaki działa dobór
  • Odpowiedz
Nie wiem gdzieś to przeczytał, ale jest to nieprawda. Poza tym długość członka można powiązać z wzrostem i budową ciała partnera

@MBGMD: No to niech laski lecą na budowę ciała i wzrost.

Miałam na myśli ich geny.

@MBGMD: Dziś mamy antykoncepcję i masakryczna większość seksu nie kończy się ciążą i tak.
  • Odpowiedz
  • 0
@Solstafir: wtedy przyszłe dzieci kobiet mają większą szansę na przetrwanie dzięki zdrowym i sprawniejszym ciałom. Preferencji seksualnych, które wmontowane są w nasze geny dzięki milionom lat ewolucji nie jest tak łatwo wyrzucić.
  • Odpowiedz
Nie zrozumiałaś istoty mojego przekazu, czyli krytyki obłudy kobietocentryzmu.
Może bardziej dobitnie:

wtedy przyszłe dzieci kobiety mają większą szansę na przetrwanie dzięki zdrowym i sprawniejszym ciałom

@MBGMD: A co mnie obchodzą nie
  • Odpowiedz