Wpis z mikrobloga

• 72
Jesteś kucem i kompromituje się Michalkiewicz. Co robisz?

A) dołączasz do oburzonych

B) wkurza cię ten hejt, ale z przyzwoitości się przynajmniej nie odzywasz

C) wyparcie mocno, więc zaczynasz robić fikołki intelektualne

Jak myślicie - którą opcję wybrały kuce? ( ͡º ͜ʖ͡º)

#michalkiewicz #neuropa #bekazkuca
waro - Jesteś kucem i kompromituje się Michalkiewicz. Co robisz?

A) dołączasz do obu...

źródło: comment_TlhzFuOiVBA1TWRWdBjef2mGAL9hu0IV.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tamerlan: @waro: Jestem sympatykiem Stasia. Już "wtedy" uważałem, że przegiął pałę i ta sprawa z pewnością odbije się czkawką. I proszę bardzo - jeden zły uczynek prowadzi do kolejnych.

Niestety Stasio jest KOLEJNYM dowodem na to, że próba obrony/reformy/naprawy Kościoła Katolickiego, obraca się przeciw osobom starającym się tego dokonać. Albo pedofilstwo wypalić ogniem, albo zaorać to wszystko i przestać marnować ludziom czas.

Co dalej? Z pewnością stracił moją
  • Odpowiedz
Przecież to nie jest tak, że jak ktoś raz skłamał (i to w swojej sprawie), to wszystko co do tej pory mówił też było kłamstwem

@Graven: No właśnie jest.
  • Odpowiedz
@GordonL: Pokaż mi jedną osobę, która nigdy w życiu nie skłamała. Jedną.

Poza tym w "naszym świecie" perfekcja istnieć nie może. To zwyczajnie nie jest możliwe, aby mówić samą prawdę. Przykład: Na twój dom napadają bandyci i udaje im się włamać do środka. Dopadają ciebie, ale twojej mamie udało się schować do szafy. Pytają: "Czy oprócz ciebie jest ktoś jeszcze w domu?" Jako prawdomówny człowiek, jesteś zobowiązany powiedzieć im prawdę?
  • Odpowiedz
Pokaż mi jedną osobę, która nigdy w życiu nie skłamała. Jedną.

@Graven: Nie chodzi o osobę. Chodzi o publicystę.

Poza tym w "naszym świecie" perfekcja istnieć nie może. To zwyczajnie nie jest możliwe, aby mówić samą prawdę. Przykład: Na twój dom napadają bandyci i udaje im się włamać do środka. Dopadają ciebie, ale twojej mamie udało się schować do szafy. Pytają: "Czy oprócz ciebie jest ktoś jeszcze w domu?" Jako prawdomówny
  • Odpowiedz
Ale ten gość kłamie od 30 lat. Gada i gada i gada te swoje kłamstwa i żadnego nie udowodnił.

@GordonL: Oczekujecie od "prawaków" minimum przyzwoitości i trzymania się faktów, podczas gdy sami tego nie okazujecie... a później zdziwienie i hur dur #prawackalogika

Włączyłem się do dyskusji z dobrymi intencjami i chwila nie minęła, jak zaczęła się #lewackalogika
Tak jak nie istnieje człowiek który mówi samą prawdę,
  • Odpowiedz
@Graven: rozwiazanie jest bardzo proste: zrobic w kościele antypedofilska inkwizycje. Nie wiem, k---a, jezuitow zatrudnić. Przeorac wszystkie sprawy przeszle i obecne, sprawdzic kazda pogloske czy plotke, na kazdym etapie gorliwie wspolpracujac z organami prawa. I kajac sie przed ofiarami blagajac o milosierdzie.
A takich staszkow czy innych biskupow pierdzacych o tym, ze dziecko wciagnelo ksiedza w pedofilie, glosno, wyraznie i bez skrupolow potepiac albo dyscyplinowac. Surowo.
  • Odpowiedz
@Graven: > Co dalej? Z pewnością stracił moją sympatię, ale dalej go będę słuchał/czytał. Przecież to nie jest tak, że jak ktoś raz skłamał (i to w swojej sprawie), to wszystko co do tej pory mówił też było kłamstwem.

Niby tak, ale jednak nie do końca. Spójrz na to z szerszej perspektywy. Jest to publicysta/prawnik/osoba publiczna, a od takich wymaga się więcej, chociażby przyznania się do pomyłki/kłamstwa. Michalkiewicz nie dość,
  • Odpowiedz
@deteriorated:
Nie ma tam łamania konstytucji.
Nie ma agentury niemieckiej i jakiejkolwiek innej w sądach i prokuraturach.
Kłamstwem jest konkluzja, że nieprawidłowości w pojedynczych sprawach decydują o braku praworządności.
Kłamstwem jest sugestia, że "ktoś nakazał nieprawidłowe działanie". Wystarczy zapoznać się jak wyglądają
  • Odpowiedz
@deteriorated: Nie, to są fakty.

Nikt inteligentny nie prowadzi takiego rozumowania i wnioskowania jak ten stary kłamczuch.
Z samego istnienia nieprawidłowości nie można wyciągnąć wniosku o agenturze. Tylko kompletny idiota może tak robić.

A prosić to możesz mamę, żeby ci przedłużyła czas na komputerze.
  • Odpowiedz
"nie, to są fakty"
@GordonL chcesz mi powiedzieć że gdy Twoja mama założyła Ci szlaban na komputer, to wykorzystałeś czas na śledztwo w którym to niezbicie udowodniłeś że struktury naszej administracji są całkowicie pozbawione agentów służb obcych? Jest to stwierdzenie tak dziecinnie naiwne że aż słodkie. Nagromadzenie wiedzy wskazywałoby jednak że państwa słabe zawsze były i będą tą agenturą przesiąknięte o ile przedstawiają jakąś wartość, a do bycia państwem silnym to
  • Odpowiedz
@deteriorated: Ależ to on twierdzi, że tam są agenci. To on musi udowodnić. Tak działa racjonalny dyskurs. Udowadnia swoje słowa ten kto twierdzi, a nie ten kto tylko neguje.

To bardzo proste i logiczne.
  • Odpowiedz
@deteriorated: Ależ to on twierdzi, że tam są agenci. To on musi udowodnić. Tak działa racjonalny dyskurs. Udowadnia swoje słowa ten kto twierdzi, a nie ten kto tylko neguje.

To bardzo proste i logiczne.

@GordonL no toż ja to samo twierdzę i proszę po raz kolejny żebyś uzasadnił swoje stwierdzenie o "samych kłamstwach". Natomiast jeśli się zwrócisz do Pana Stanisława to myślę że bardzo chętnie i elokwentnie Ci wyjaśni
  • Odpowiedz