Aktywne Wpisy

Wesol96 +7

luciditygone +56
Przypomniało mi się, jakie upokorzenie czułam szukając pracy w peaku pandemii świeżo po licencjacie. Rozsyłałam setki CV dziennie i g---o. Z desperacji wysłałam na przeczekanie CV do kołchozu, gdzie na akord składa się kinder niespodzianki XD A rekruterka zadawała mi tam wiele bezsensownych pytań typu jakim zwierzęciem chciałabym być albo jakie są nietypowe zastosowanie widelca. Siedziałam tam i prawie się rozpłakałam na miejscu, w życiu nie czułam takiego zażenowania. Równie dobrze za

A) dołączasz do oburzonych
B) wkurza cię ten hejt, ale z przyzwoitości się przynajmniej nie odzywasz
C) wyparcie mocno, więc zaczynasz robić fikołki intelektualne
Jak myślicie - którą opcję wybrały kuce? ( ͡º ͜ʖ͡º)
#michalkiewicz #neuropa #bekazkuca
źródło: comment_TlhzFuOiVBA1TWRWdBjef2mGAL9hu0IV.jpg
PobierzNiestety Stasio jest KOLEJNYM dowodem na to, że próba obrony/reformy/naprawy Kościoła Katolickiego, obraca się przeciw osobom starającym się tego dokonać. Albo pedofilstwo wypalić ogniem, albo zaorać to wszystko i przestać marnować ludziom czas.
Co dalej? Z pewnością stracił moją
@Graven: No właśnie jest.
Poza tym w "naszym świecie" perfekcja istnieć nie może. To zwyczajnie nie jest możliwe, aby mówić samą prawdę. Przykład: Na twój dom napadają bandyci i udaje im się włamać do środka. Dopadają ciebie, ale twojej mamie udało się schować do szafy. Pytają: "Czy oprócz ciebie jest ktoś jeszcze w domu?" Jako prawdomówny człowiek, jesteś zobowiązany powiedzieć im prawdę?
@Graven: Nie chodzi o osobę. Chodzi o publicystę.
@GordonL: Oczekujecie od "prawaków" minimum przyzwoitości i trzymania się faktów, podczas gdy sami tego nie okazujecie... a później zdziwienie i hur dur #prawackalogika
Włączyłem się do dyskusji z dobrymi intencjami i chwila nie minęła, jak zaczęła się #lewackalogika
Tak jak nie istnieje człowiek który mówi samą prawdę,
@Graven: #takaprawda o jego kłamstwach.
Próbowałeś je kiedyś
A takich staszkow czy innych biskupow pierdzacych o tym, ze dziecko wciagnelo ksiedza w pedofilie, glosno, wyraznie i bez skrupolow potepiac albo dyscyplinowac. Surowo.
Niby tak, ale jednak nie do końca. Spójrz na to z szerszej perspektywy. Jest to publicysta/prawnik/osoba publiczna, a od takich wymaga się więcej, chociażby przyznania się do pomyłki/kłamstwa. Michalkiewicz nie dość,
http://www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=4574
Tutaj są same kłamstwa i brednie.
@GordonL bardzo dobry artykuł, mógłbyś wypunktować te kłamstwa? Brednie zachowaj dla siebie
Nie ma tam łamania konstytucji.
Nie ma agentury niemieckiej i jakiejkolwiek innej w sądach i prokuraturach.
Kłamstwem jest konkluzja, że nieprawidłowości w pojedynczych sprawach decydują o braku praworządności.
Kłamstwem jest sugestia, że "ktoś nakazał nieprawidłowe działanie". Wystarczy zapoznać się jak wyglądają
Nikt inteligentny nie prowadzi takiego rozumowania i wnioskowania jak ten stary kłamczuch.
Z samego istnienia nieprawidłowości nie można wyciągnąć wniosku o agenturze. Tylko kompletny idiota może tak robić.
A prosić to możesz mamę, żeby ci przedłużyła czas na komputerze.
@GordonL chcesz mi powiedzieć że gdy Twoja mama założyła Ci szlaban na komputer, to wykorzystałeś czas na śledztwo w którym to niezbicie udowodniłeś że struktury naszej administracji są całkowicie pozbawione agentów służb obcych? Jest to stwierdzenie tak dziecinnie naiwne że aż słodkie. Nagromadzenie wiedzy wskazywałoby jednak że państwa słabe zawsze były i będą tą agenturą przesiąknięte o ile przedstawiają jakąś wartość, a do bycia państwem silnym to
Ale na podstawie twardych dowodów, a nie wizji ociemniałego staruszka, który ofiary gwałtów przyrównuje do prostytutek.
To bardzo proste i logiczne.
Komentarz usunięty przez autora
To bardzo proste i logiczne.
@GordonL no toż ja to samo twierdzę i proszę po raz kolejny żebyś uzasadnił swoje stwierdzenie o "samych kłamstwach". Natomiast jeśli się zwrócisz do Pana Stanisława to myślę że bardzo chętnie i elokwentnie Ci wyjaśni
@deteriorated: Nie.