Wpis z mikrobloga

@Metzger3:
- czy przedstawił wyciągi bankowe albo chociaż napisał ile pieniędzy wpłynęło od jego fanów na zakup mieszkania?
- czy przedstawił dokumenty potwierdzające zakup mieszkania?
- czy przedstawił rachunki za media oraz wynajem, umowy najmu itd. potwierdzające że mieszka od tylu a tylu lat w nowym mieszkaniu (niekoniecznie z dokładnym adresem, ale np. z samą nazwą ulicy czy tez miasta)?
  • Odpowiedz
@Vokun: A więc rozumujesz w ten sposób, że skoro nie przestawił wyciągi, dokumenty potwierdzające zakup mieszkania oraz rachunki za media, to kłamał w sprawie mieszkania? Tak to wygląda? Nie ma obowiązku tego robić, zwłaszcza gdy jakieś lewicowe szczekaczki się tego domagają, które najchętniej spaliłby te mieszkanie razem z nim.

Równie dobrze ja mogę od ciebie wymagać dowodów, że nie jesteś pedofilem i jak mi ich nie przedstawisz to jesteś pedofilem. Takim
  • Odpowiedz
@Metzger3: Tak, to w jego interesie leży obrona swojego dobrego imienia poprzez pokazanie dowodów potwierdzających jego słowa. Gdybym ja był w jego sytuacji (ale w związku z jakąś inną kwestią, bo nawet w myślach nigdy nie sformułowałbym takiej "opinii") i miałbym na wyciągnięcie ręki dowody popierające moje słowa to nawet oka bym nie zmrużył , dopóki wszystkie dokumenty oraz rachunki nie zostałyby sfotografowane i wrzucone do sieci.
  • Odpowiedz
@Vokun: Żebyś za parę dni szczekał, że winny się tłumaczy?

Dobra dawaj dowody, że nie jesteś pedofilem więc. Bądź konsekwentny i zrealizuj radę, którą proponujesz Michalewiczowi.
  • Odpowiedz
@Metzger3: Widzę, że do swojej wypowiedzi dopisałeś jakiś debilny tekst. Jeśli to są dla Ciebie analogiczne sytuacje to współczuje ciemnoty - jeśli Michalkiewicz mówi prawdy to dowody ma na wyciągniecie ręki!!
  • Odpowiedz
@Metzger3: Mogę iść na komendę po zaświadczenie o niekaralności. Gdybym był znaną osobą, a jakiś typ zarzuciłby mi taką rzecz to na pewno bym tak zrobił. Ale znany nie jestem, ty też nie, więc nie ma takiej potrzeby. Co innego jest ze znanym publicystą.
  • Odpowiedz
A skąd mam wiedzieć, że nie jesteś pedofilem który nie był skazany za pedofilie? W związku z tym komenda nic mi nie powie.

@Vokun: No to dawaj dowody, że nie posiada takich dokumentów. TY WIESZ, ŻE KŁAMAŁ ŻE KUPIŁ MIESZKANIE ZA PIENIĄDZE ZE ZBIÓRKI, więc pokaż mi dowody na których opierasz się. No chyba, że to domysły i spekulacje i urojenia. Bo póki co opierasz się na tym, że KŁAMAŁ BO
  • Odpowiedz
@Metzger3: Dawno nie spotkałem się z tak bezsensowną analogia. Nikt nie zarzuca Michalkiewiczowi rzeczy, których nie jest w stanie udowodnić w ciągu paru godzin. Rozumiesz?
"Michalkiewicz bije ludzi na ulicach, ale nikt go nie złapał" - takiemu "zarzutowi" nie miałby możliwości odpowiedzieć, bo i jak?
"Michalkiewicz nie kupił żadnego mieszkania" - na ten zarzut można raz-dwa odpowiedzieć, jeśli jest fałszywy - wystarczy pokazać stosowne dokumenty.
Zresztą czy ja mu coś zarzucam?
  • Odpowiedz
@Vokun: Trzeba IDEALNIE ANALOGICZNEGO PRZYKŁADU byś sobie uzmysłowić, że kierujesz w stosunku do kogoś oskarżenie, które opiera się na tym, że jak nie pokaże dowodów, że twoje oskarżenie nie jest prawdą to musi być prawdą?
To ty tutaj jesteś oskarżycielem i na TOBIE SPOCZYWA OBOWIĄZEK DOSTARCZENIA DOWODÓW.

A najlepiej to idź do sądu i oskarż Michalkiewicza, że oszukał osoby wpłacające bo nie przeznaczył pieniędzy na mieszkanie, tylko na wypłatę kasy dla
  • Odpowiedz
@Metzger3: udowodnij moją tezę, czyli broń ostateczna wykopka bez argumentów xD

Typie; sąd orzekł, że Michałek jest brudny jak szambo. W tym momencie jego wina jest niezaprzeczalna. Rownie niezaprzeczalny jest fakt, że typek opublikował dane osobowe Kasi.

W tym momencie to nie ty jesteś na domyślnej pozycji. To Michalkiewicz jest w dupie i to on ma się tłumaczyć, reszta widzi tylko wyroki sądu i jego własne słowa.
  • Odpowiedz
@Nieprzyjazny_Ziemniak: Typku, typie, mordą, mordeczko.

Jakby orzeczenia sądowe były sprawiedliwe, zawsze właściwe MORDO, to TYPIE by nie było potrzeby dawania możliwości apelacji. Ani nie istniałyby sądy wyższej instancji. Do tego TYPIE, rozprawa w której uczestniczy tylko sędzia i oskarżyciel i nie ma obrońcy ani oskarżonego, który mógłby się bronić można sobie wsadzić między wyroki sądów stalinowskich.

Rozumiesz TYPIE?
  • Odpowiedz
@Metzger3: Skoro już stosujesz porównania z prawdziwym sądem to wiedz, że oskarżyciel mógłby zweryfikować fakty poprzez sprawdzenie ksiąg wieczystych, rozmowę z właścicielem itd., itp. Ja takich możliwości ani chęci nie mam, podobnie jak większość innych ludzi. Michalkiewicz natomiast ma możliwość potwierdzenia swojej tezy o niewiedzy (choć i tak zawinionej przez niego samego).
Poza tym po co miałbym iść do sądu? Crowdfunding póki co chyba nie jest uregulowany prawnie, więc nie wiem
  • Odpowiedz
@Vokun: No to sam widzisz, nie wiesz, nie masz dowodów tylko rozpowszechniasz te swoją teorie, jako prawdę. Pomawiasz, nie mając żadnych dowodów prócz swoich domysłów.
  • Odpowiedz
@Metzger3: Możesz tak sobie myśleć. Tylko nie bądź zdziwiony, że tyle osób nie cierpi Michalkiewicza. Publicysta powinien potrafić dotrzeć ze swoimi poglądami do nowych odbiorców, a nie tylko do starego betonu. Może teraz wygłaszać najwspanialsze przemówienia na tematy gospodarcze, a i tak nikt normalny go nie będzie słuchać. Skompromitował nie tylko siebie, ale i wolnorynkowe idee. Przede wszystkim skompromitował jednak rozum i godność człowieka.
  • Odpowiedz
@Vokun: To nie słuchacze Michalkiewicza ani sam Michalkiewicz proponuje takie rozwiązania jak ty :) Gdzie to oskarżony musi udowadniać swoją niewinność a nie oskarżyciel wine.
  • Odpowiedz
Jakby orzeczenia sądowe były sprawiedliwe, zawsze właściwe MORDO, to TYPIE by nie było potrzeby dawania możliwości apelacji.

@Metzger3: no wiesz, jeśli chcesz sprawiedliwego wyroku, to pierwszym krokiem jest stawienie się na rozprawie. A wszelkie dowody wskazują na to, że Michalkiewicz celowo unikał pojawienia się w sądzie.

Ale się śmiesznie sprules o nazewnictwo w internecie, polecam mascnaboldupy.jpg
  • Odpowiedz
@Metzger3: a no widzisz. Zobaczymy jak się sprawą potoczy. Faktem jest, że Michalkiewicz czyjeś dane osobowe udostępnił, ta osoba miała bardzo #!$%@? kilka dni z tego powodu i teraz prawicowy idol znowu będzie bulic za swoje głupoty.

A ty te dane podajesz dalej, też niezbyt inteligentna decyzja.

Pytanie tylko jak dlugo jeszcze kuce planują wspierać tą doszczętnie skompletowaną jednostkę?
  • Odpowiedz
Skoro ta osoba wytoczyła mu proces cywilny, to Michalkiewicz nie może ujawnić imienia i nazwiska osoby która go pozwała? Jaki artykuł o tym mówi?

@Metzger3: o koncepcji dóbr osobistych słyszał? O godności? Nazwisku? Prawie do prywatności i ochrony życia rodzinnego? Jak nie, to art. 23 kodeksu cywilnego do lektury. Plus orzecznictwo.

Ofiara gwałtu ma prawo pozostać anonimowa.
  • Odpowiedz