Wpis z mikrobloga

Uwaga!

tl;dr
Firma sprzedająca "lecznicze akcesoria" starszym ludziom. Czy komuś udało się anulować taki zakup?

Moja ciocia kupiła materac leczniczy za 182,79zł msc przez 3 lata w firmie:
CENTRUM REMEDIUM Sp. z o.o., 63-400 Ostrów wielkopolski, ul. Traugutta 44/1.
NIP: 622-282-67-55, REGON: 38440845 KRS: 0000804714

Firma jest została założona pod koniec września 19.09.2019r.
Strona internetowa dzień później www.centrum-remedium.pl
wyszukując w google głównie wyświetla się Centrum Medyczne Remedium w Łodzi.
Strona jest indeksowana w google, da się ją znaleźć na n-tym miejscu wyszukiwania wpisując dokładnie domenę.

Według umowy produkt jest okredytowany w InBanku wszystko wpisane ręcznie, ciocia mówi, że nie podpisywała nic więcej niż tej umowy. Nie ma żadnej informacji jak spłacać ratę, jedynie ciocia mówi, że mają jej dosłać jakąś książeczkę z ratami. Jedyny numer konta bankowego na tej umowie to jest konto powyższej spółki. Czy taki kredyt jest możliwy? Wedlug mnie ten kredyt to ściema bo nie ma żadnej umowy z bankiem ani nic takiego.

Do banku jeszcze nie dzwoniłem bo dopiero dzisiaj się dowiedziałem.
Umowa jest teoretycznie zawarta na odległość bo daleko poza biurem spółki więc teoretycznie są dwa tygodnie na odstąpienie od umowy.
Czy ktoś przez coś takiego przechodził? wie jak to oddać cudowny materac?

#prawo #csiwykop #pytaniedoeksperta
  • 16
@negatyw: No tak, rozumiem, ale nie ma żadnej umowy ani podpisu przedstawiciela banku. Ciocia twierdzi, że żadnej innej oprócz tej umowy w dwóch egzemplarzach nie podpisywała. Co by oznaczało, że dokumenty do podpisania dopiero przyjdą do podpisania u kuriera - co implikuje, że na razie żadnego kredytu nie ma.