Wpis z mikrobloga

Jeszcze jedno pytanie z zakresu virtualboxa.
OS gospodarza to MINT, W linuxie bajeczną rzeczą są cztery niezależne ekrany którymi można się przełączać za pomocą strzałek ctrl+alt-> strzałka lewo lub prawo.
Wszystko działa jak należy startuje wirtualną maszynę z win7 na drugim polu ekranowym na fullscreen, problem się pojawia w momencie gdy chcę szybko wrócić na pierwszą sekcje ekranów, niestety nie działa zestawienie klawiszy ze względu na przejęcie całego układu klawiatury przez windę.
Jest na to jakaś rada?

#linux #virtualbox #gownowpis
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@piernikwkropki: no to teraz rozszerzę swoją wypowiedź, mam lapka+ wpięty monitor, co daje dwa niezależne pulpity w sekcji Linux, dzięki Twojemu rozwiązaniu na ekranie drugim mam uruchomioną wirtualkę win7 z dwoma monitorami na fullscreen, dzięki temu przełączanie się pomiedzy nimi teraz stanowi bajkę a wydajnosć roboty wzrośnie minimum razy 2 :) dziękuje
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Rodriquez: jeśli nie potrzebujesz całego pulpitu, to zobacz jeszcze tryb seamless (jeśli nie znasz/nie korzystałeś). Odpalasz sobie konkretny program guesta w oknie. W połączeniu z wyłączonym przechwytywaniem klawiatury to jest dopiero bonus do wydajności.
  • Odpowiedz