Zanim wezwę specjalistę może wykopki pomogą. W skrócie - mam grzejnik drabinkowy w łazience, który nie grzeje. Instalacja nowa i grzejnik też, nie wiem czy kiedyś grzał, bo to pierwszy sezon. Jest odpowietrzony.
I teraz taka sytuacja, w trakcie odpowietrzania (czyli już leci woda cały czas) to grzejnik zaczyna się rozgrzewać. Ale jak tylko zakręcę ten spust do odpowietrzania to przestaje się nagrzewać. Zawór powrotny może być zamknięty?
@LucaJune: może być zamknięty. U mnie był też chyba jakiś dodatkowy zaworek gdzieś w grzejniku i połowa ludzi miała z nim problem i grzejniki nie grzały. Albo przy odpowietrzaniu albo pod jakąś zaślepką. Jeśli to mieszkanie od dewelopera to możesz do zarządcy jeszcze zadzwonić, bo często wiedzą takie rzeczy. Albo oni może mają kogoś pod reką.
@LucaJune: heh, mam podobną sytuację, z tym grzejnikiem od początku były problemy bo wydawał dziwne dźwięki a potem całkowicie przestał grzać. W zeszłym roku był majster od zarządcy który podobno odkręcił jakiś zawór i zaczęło działać, ale w tym sezonie znowu nic nie grzeje
#zwiazki #film #filmnawieczor Polecicie jakiś film do obejrzenia z panną? Coś zmysłowego, z nutką erotyki i dobrze by było aby nie był to gniot w atylu greja czy 365 dni.
W skrócie - mam grzejnik drabinkowy w łazience, który nie grzeje.
Instalacja nowa i grzejnik też, nie wiem czy kiedyś grzał, bo to pierwszy sezon.
Jest odpowietrzony.
I teraz taka sytuacja, w trakcie odpowietrzania (czyli już leci woda cały czas) to grzejnik zaczyna się rozgrzewać. Ale jak tylko zakręcę ten spust do odpowietrzania to przestaje się nagrzewać.
Zawór powrotny może być zamknięty?
Ogarnę to sam, czy muszę jakieś mądrego zawołać?
#remontujzwykopem #budujzwykopem
@LucaJune:
Zawór powrotny może być zamknięty.
@LucaJune: może ale musiałbyś mieć narzedzia
U mnie był też chyba jakiś dodatkowy zaworek gdzieś w grzejniku i połowa ludzi miała z nim problem i grzejniki nie grzały. Albo przy odpowietrzaniu albo pod jakąś zaślepką.
Jeśli to mieszkanie od dewelopera to możesz do zarządcy jeszcze zadzwonić, bo często wiedzą takie rzeczy. Albo oni może mają kogoś pod reką.
@darek-jg: do czego narzędzia?