Wpis z mikrobloga

Życie w dużym mieście to zupełnie inna bajka. Jestem w Poznaniu od 3 tygodni i jestem zachwycony. Ludzie zupełnie inni, mniej zawiści (no za wyjątkiem starych bab w komunikacji miejskiej xD). Nawet w tej kwestii jak kobiety czuje się tutaj pewniej. Nawet raz byłem podrywany, co nigdy wcześniej nie miało miejsca. Serdecznie polecam każdemu #przegryw przeprowadzkę do dużego miasta
  • 19
@Xvenowski: Nikt nie każe od razu całego mieszkania wynajmować. Jednoosobowy pokój w Poznaniu (a są tańsze miasta np. Łódź, Szczecin) da się wynająć za 500zł/msc. Jako student jest jeszcze łatwiej, bo można iść do akademika i tu płacę 380zł
@Xvenowski: Z Ukraińcami rzeczywiście może być problem, ale oni to raczej na spółkę wynajmują jedno mieszkanie na 10 osób. Z współlokatorami z Polski to jest po prostu kwestia dogadania się
@Omefa1995: @Xvenowski pewnie że jest inaczej, jest się anonimowy ale ma się poczucie że żyje się w cywilizacji, ludzi mnóstwo i tych złych, ale też miłych serdecznych i intrygujących
na wsi to loteria, a jak żle trafisz to już się męczysz w krwidołku 200-500 osób na pustkowiu