Aktywne Wpisy
damiz74 +163
Będę kupował nową furę:
- tylko nowe
- jak największe (miejsce w środku i bagażnik)
- do 180k
- paliwo każde tylko nie elektryk
- może być manual
- tylko nowe
- jak największe (miejsce w środku i bagażnik)
- do 180k
- paliwo każde tylko nie elektryk
- może być manual
Jest już za późno. PiS u szczytu już był. Jak się miało udać, to teraz. Nie mówiąc już o tym, że kaczyński jest zwyczajnie stary. Kolejny rząd w ciągu roku sprzątnie bałagan po PiSie, i tyle zostanie z wizji wielkiego stratega. Rządy PiS będą tylko odbiciem swoich czasów, epoki antynaukowego, prawicowego populizmu.
#polityka #neuropa #4konserwy #bekazpisu
Przywrócenie niezależności prokuratury, oderwanie władzy sądowniczej od wpływów polityków, uniezależnienie lub likwidacja mediów publicznych. No sporo PiS w prawodawstwie niestety namieszał, ale bez większości konstytucyjnej nie jest to nic, czego nie dałoby się łatwo zmienić. Zeitgeist zawieje z drugiej strony i puf, tyle zostanie z wielkich planów.
@
Co to znaczy, ze panstwo ma miec zdolnosc formulowania swojego przekazu? Co ono jest, raper jakis? Czy nie moze tego robic w mediach niezaleznych od siebie? I czy panstwo to to samo co rzadzaca partia?
@IdillaMZ: Przecież nic się na lepsze nie zmieniło xD
@jamtojest @BratJuzew @ZaplutyKarzelReakcji @Tarec @Facylitator_Graficzny @
@IdillaMZ: Nie jestem pewien, szczegółowo nie badałem. Z tego, co czytałem jednak w mediach nie było żadnych zmian, które mogłyby coś pomóc zwykłych obywatelom (np. zwiększenie liczby asystentów sędziów, itd.). Raczej mieszanie dla samego mieszania
Możesz pokrótce opowiedzieć, co PiS zmienił w wymiarze sprawiedliwości poza powsadzaniem swoich ludzi w KRS i do SN? Usprawnili procedurę i przyspieszyli rozpoznawanie spraw?
Twierdzę tylko, że potrzebne są reformy, a nie utrwalanie niedoskonałego systemu. Podniesienie kwestii konieczności reform przez PiS uważam za plus, za wielki minus zaś formę(atak na sędziów, podważanie wiarygodności) i raczej na minus konkretne rozwiązania.