Wpis z mikrobloga

Udało mi się dobrać do środka swojego komputera. Cel był taki żeby wymienić dysk na SSD. Podobno warto też przy okazji wyczyścić chłodzenie i wymienić pastę na procesorze. Dotarłem do tego momentu - i szczerze się boję to ruszać :)

Wszystkie dyski na jakie patrzę są 2,5, a w tym starociu mam 3,5 cala. Do tego wsadzony w jakiś taki stelaż. Teraz nie wiem - wezmę cały ten dysk w tym stelażu i poproszę o dobranie dysku chyba i tyle? Ruszać to chłodzenie czy lepiej nie?

#komputery #ssd #informatyka #pomocy #naprawalaptopow #naprawakomputera
szczurek_87 - Udało mi się dobrać do środka swojego komputera. Cel był taki żeby wymi...

źródło: comment_zbgZ1XPMuxV5AUeoXDAaPk4nM64dyV4A.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@DoDoLot xD tak to All on one, on po prostu leży na nóżkach które są na stałe w gnieździe :) Udało się wymienić pastę i pacjent się uruchomił - trwa instalacja windowsa ;)
  • Odpowiedz
  • 1
@DoDoLot z Media Markt trzy lata temu. Myślałem że już się nie uruchomi bo jak go kładłem na te nóżki to niefortunnie o jedną skrajną zahaczyłem :/ Póki co windows się instaluje. Na komputerach się nie znam a ostatni raz trzymałem w rękach procesor celeron 500 MHz :) Sto lat temu! Myślałem że będzie socket z rączką i mechanizmem zatrzaskowym a tu nóżki w płycie a procesor bez - stracha miałem.
  • Odpowiedz