Aktywne Wpisy

Wykopaliskasz +91

Camuflash +7
#weganizn #wegetarianizm
Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz?
Weganie nie jedzą m.in jajek czy nie piją mleka krowiego. Ogólnie weganizm jest uzasadniany tym, że zwierzęta cierpią. Przecież jak się krowy nie wydoi to ona cierpi wtedy, a kury same znoszą jajka bo taka jest biologia, więc czym dla wegan jest uzasadniony brak jedzenia jajek i picia mleka?
Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz?
Weganie nie jedzą m.in jajek czy nie piją mleka krowiego. Ogólnie weganizm jest uzasadniany tym, że zwierzęta cierpią. Przecież jak się krowy nie wydoi to ona cierpi wtedy, a kury same znoszą jajka bo taka jest biologia, więc czym dla wegan jest uzasadniony brak jedzenia jajek i picia mleka?

#konfederacja #wybory #sosnierz #stopnop #antyszczepionkowcy
źródło: comment_yVLEPE4QuvqNYBTVLx2JeCeQoaOo3Ugc.jpg
Pobierzźródło: comment_abjovvkKOl8Vg0c3CdvId8ltlRtUcpjd.jpg
PobierzTak czy siak, haniebne dla Konfederacji jest przyjęcie
@CoJaToNieTY: nie masz prawa, w etyce libertariańskiej, zmuszać innych do zachowań dzięki którym będziesz czuł się bardziej bezpiecznie. Jeśli uważasz że antyszczepionkowiec spowodował twoją chorobę to go pozwij.
@ofm365: mówisz o ideologii czy o sosnierzu? Bo nie wiem co ten typ se sądzi o tym. Oczywistym jest że z libertariańskiego punktu widzenia związki partnerskie są niepotrzebne bo nie ma potrzeby na państwowe małżeństwa. Chcesz to się ożeń z tuzinem innych ludzi, reszcie bolagów nic do tego
Co do aborcji to jest to kwestia
To pokazuje, że nałożenie obowiązku szczepienia się nie działa, zresztą środku przymusu bezpośredniego w praktyce się nie stosuje, więc jest to martwy przepis.
Ludzi trzeba nakłaniać poprzez uzależnienie prawa do korzystania z różnego rodzaju dóbr publicznych lub społecznych finansowanych lub współfinansowanych ze środków publicznych, od wywiązania się z obowiązku - tak mówi chociażby Gwiazdowski.