Wpis z mikrobloga

@Line-Storm: dziwnego adblocka używasz (ja też używam), który chyba tnie po regexpach np. /facebook/ - to są zwykłe obrazki, które linkują zwyczajnie np. do profilu, a nie ten słynny przycisk fb, żaden JS. Prawdę powiedziawszy, to co zademonstrowałeś to pierwsze widzę, by u kogoś tak wyglądało.
  • Odpowiedz
@Line-Storm: no na takie strict reguły nic nie poradzę. :) Staram się internautów nie wkurzać, nawet zamieniłem button z YT, który pokazuje suby (dociąga te dane podczas ładowania), na zwykły, statyczny obrazek.
  • Odpowiedz
@devopsiarz: mnie tam wszystko co z socialem związane w-----a, u siebie nie umieszczam, mogę co najwyżej wykupić jakieś reklamy tam gdzie umieszczasz buttony. W dodatku konkurencja nie śpi i potrafi CI wyklikać w AdWordsach 1000zł w pół dnia. Dlatego poszedłem w SEO, zrobiłem ukłon w stronę tego co lubi Google i nie muszę już płacić
  • Odpowiedz
@ChrystusChytrys: sociale u mnie tylko w kwestiach zasięgowym, ale nie wszystkie, bo np. insta nie prowadzę, a na fb tylko rzucam linka do strony. Nie spodziewam się szerszego monetyzowania devopsiarz.pl - to tylko suplement do kanału na YT.
  • Odpowiedz
@ChrystusChytrys: ublock origin nie blokuje tych przycisków, na iOS 1Blocker też nie, po to zrobiłem je statyczne, bo nie było wątpliwości, że to nie te z piekła rodem. GA jest zapięte jedynie testowo, bo porównuję z GoAccess, ale nie żeby szukać reklamobiorców, więc do userów z adblockami, nawet specyficznymi, nic nie mam ;-)
  • Odpowiedz