Wpis z mikrobloga

@Hedage tak naprawde to w unity nie trzeba umiec jakiegos zaawansowanego programowania, duzo rzeczy latwych da sie zrobic w lopatologiczby sposob nawet nie uzywajac klas. Największy problem to poznanie tego silnika czyli wszystkich jego klas co robia jak uzywac l, poznanie vektorow jak dzialaja i wzzelkich petli i gdzie zaczyna sie program.
Spędzisz setkę godzin a potem wyjdzie na to ze trzeba jeszcze poznac jakis program do robienia grafiki bo to co
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Hedage: trzeba znać podstawy plus kilka osobnych komponentów plus ogólnie jak działają gry, czyli np to, że za każdą klatką sprawdzasz Input, przesuwasz postać o x/60fps jednostek itd

Weź na tapetę kilka prostych oklepanych projektów jak pong czy super Marian, potem najszybciej nauczysz się programować jak ogarniesz planszowke (tu jest mało grafiki, assetów a dużo programowania) i będzie git ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@n1troo: Lol z blenderem prawda ale może też pójść w 2D ... Ja odkryłem niedawno ilustratora i okazało się że strasznie proste to to, szczególnie jak pakiet Adobe ogólnie nie jest ci obcy.

A co do darmowych assetow 3d to można znaleźć perełki... Ja przeważnie biorę darmowki i w blenderze sobie ulepszam, dodaje szczegóły i jest okiej