Dostałem prezent w Chinach od ichnego przedsiębiorcy :) Mao jest wszędzie na prowincji. Trochę czuje się jak odkrywca bo nie jestem tu turysta nawet wizy turystycznej nie mam tylko rodzinna i jestem na wiosce gdzie po rozeznaniu okazuje się ze jestem pierwszym białym jaki kiedykolwiek tu dotarł. Tak są takie miejsca na świecie :p jak ktoś chce mogę relacjonować moje chwilowe życie na kompletnej chińskiej prowincji gdzie każdy biały to Amerykanin ( bo tam gdzieś białego w TV widzieli ), gdzie w domach nie ma podłóg ale BMW M5 stoi przed. A wielki portret Mao jest w każdym domostwie. A po zmroku się nie wchodzi na ścieżkę na wzgórze bo tam zyja przodkowie i nie można im zakłócać spokoju. #chiny #podroze #ciekawostki #komunizm #swiat
@vlahbej ziom ja chętnie posłucham i pooglądam co tam masz bo zawsze chciałem odwiedzić Chiny a i może jakaś ładna pannę poznać z Chin ( ͡º͜ʖ͡º)( ͡º͜ʖ͡º)(✌゚∀゚)☞
@vlahbej: niestety nie mam wyjścia. Mieszkam obecnie na totalnej wsi w środku Holandii i muszę się tam przenieść za pracą. Ale winszuję wyjazdu do Państwa Środka - musi to być niezwykłe došwiadczenie ( ͡°͜ʖ͡°)
Chińska autostrada G4 z Changsha do Guangzhou. Jest to dość stara autostrada dlatego ma 2 pasy tylko. I ogólnie dziurawa. Na autostradzie Chińczycy nie przekraczają 120 dozwolonych. Za 20 % przekroczenie prędkości zabierają prawojazdy. Korki dwa trafiłem nie za duże. A przejazd kosztuje 25 groszy ( 5 mao ) za kilometr. Tyle co u nas. I od przyszłego roku będą tylko bramki via toll.
@depmod: Pomników Mao jakoś mało widziałem. Ale w każdym domu jest jego portret. Teściu ma takie combo ze jak patrzysz z jednego kata jest Mao a z innego Zhou Enlai
źródło: comment_AD6EHqMqx2YqiKlZn5372g50x3MWay08.jpg
PobierzTo jest to słynne przesunięcie map w Chinach.
źródło: comment_fnzncVplaa0MJZyMftkcSxVNitNVRVDq.jpg
Pobierzźródło: comment_PsIkAdhCfdigcEebEiz95FvwatgJWw5H.jpg
PobierzP.S. No nie wyczymie, znowu obróciło...
źródło: comment_VJb3BKloNdbsC9yhpOTen8SpbhSqP8rj.jpg
Pobierzźródło: comment_PXn8nieWXa7kZQ5QwstZSj9GGtp5ZELp.jpg
Pobierzźródło: comment_NjbYjhl1Eyb9EtMoc1vcd8FEBvJkopj3.jpg
Pobierz