Wpis z mikrobloga

Problem z routerem, po zmianie oprogramowania z Gargoyle na firmware od tp-linka, nie mogę wejść na żadną stronę, podczas próby wejścia na google.com dostaje błąd taki jak niżej, próbowałem reset ustawień, reboot kompa i routera, zmiana godziny na ta sama co w komputerze, na telefonie mam to samo. Router to TP-LINK WR841N v8

#internet #router #pomoc #techniczna #informatyka
g.....i - Problem z routerem, po zmianie oprogramowania z Gargoyle na firmware od tp-...

źródło: comment_Ue8RqkH6lquAlUaD0yQuYTuRlP1suxGR.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@grzechu-baranski: nie, z tyłu masz taki mały przycisk reset (trzeba go wcisnąć i przytrzymać z 10 sekund jak router będzie odpalony, powinny wszystkie diody się zapalić)
  • Odpowiedz
  • 0
@BooB
Tylko pytanie czy podczas instalacji firmware wszystko z pamięci routera się czyści? Wcześniej zainstalowałem wersję stripped nie że strony tp-linka i nie wiem czy nie było tam syfu jakiegoś.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@grzechu-baranski: no ciężko powiedzieć, tym bardziej jeśli był to nieoryginalny firmware, jest ryzyko że coś się z-----o. Ewentualnie możesz próbować przywrócić firmware przez recovery mode o ile ten tp link posiada takie. A może się okazać że musisz tylko zrobić clone mac adresu innego routera, ten router jest twój czy od dostawcy?
  • Odpowiedz