Aktywne Wpisy

sudiczka +428
A cóż to takiego? To tylko siki słodkiego pieseczka na regale w Rossmannie. Wspaniale, że wprowadzili nowe zasady i już nie trzeba trzymać pieseczków na rękach! (。◕‿‿◕。)
#patologiazmiasta #psy
#patologiazmiasta #psy
źródło: 85A3EF90-1A1F-4411-9C84-671AE8A185C7
Pobierz
ksos +61
Czy ktos mi moze wytlumaczyc powod wysokich cen nieruchomosci w PL? Zarobki podle, brzydko, nie ma infrastruktury (2.5 mln domow nie ma kanalizacji XD), w kolo same homosoviecticusy, praca jak jest to u Janusza albo jakis outsourcing w korpo dla zachodu jak podczlowiek, pogoda ponura, ludzie niemili... #nieruchomosci

a jajecznicę? Ważę jajka surowe i dodaję tylko masło do kaloryczności czy wybrać z tabeli "jajecznica, 2 jajka"?
@Krabowski
Wagi jajek nie dodawaj. Nie licz co do kcl bo ocipiejesz. Wbijaj mniej więcej, lekko zawyżając.
Dlatego ja unikam takich produktow co na opakowaniu maja kcal podane po przygotowaniu bo ni c---a nie wiem jak to potem policzyc bo przecież waga tego samego makaronu przed gotowaniem będzie rozna po 5min i po 10min gotowania.
Jak robie jajecznice czy cos takiego to zawsze waze dokladnie bo lubie wiedzieć xD ale moze to juz nerwica natrectw xD zawsze
Komentarz usunięty przez autora
Ale jak widze kaloryke w '100g gotowego produktu' to wydaje mi sie ze im chodzi o 100g makaronu po ugotowaniu.
A w zaleznosci od tego jak sie dlugo gotowalo i jak to te 100g po ugotowaniu przed ugotowaniem moglo równie dobrze wazyc 40g, 50g albo 70g. A to juz spora różnica. Ale wyprowadz mnie z bledu jesli jest inaczej :D
Jeżeli patrzysz na kcal gotowego produktu to powinno pisać jaki przewidują czas gotowania i na makaronach to jest napisane.