Wpis z mikrobloga

Szukam dobrego roweru jak na cenę do 1300 zł dla taty w wieku 55 lat. Wzrost 176 cm.
Pierwszy typ to rower trekkingowy. Poszukuje najbardziej optymalny rower w tych pieniądzach ;)

#rower
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zuligarson: Ten też się nada

https://allegro.pl/oferta/elitary-v1-men-solidny-crs-altus-hydraulika-19graf-8054043297?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Acategory&bi_c=NGZlZDM5MzgtNjFhMS00OGMwLTgzM2YtZjQ1ZDIxNTlmYTA1AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=ef03c1a4-b2c2-4ba4-926a-c29b1fffd9d6
ale ma hamulce hydrauliczne zamiast mechanicznych (dla jednych to zaleta, dla innych wada). Stopkę centralną a więc nie będzie się dało kręcić pedałami do tyłu gdy rower jest na niej oparty (a jest to przydatne przy smarowaniu łańcucha) i zacisk hamulca w gorszym miejscu przez co będzie problem z zamontowaniem bagażnika. No i opony ma za wąskie i jest droższy.
  • Odpowiedz
@zuligarson: Idź do sklepu rowerowego. Unibike, Kross, Romet, najniższe modele. Patrz na typ crossowy (to samo co trekking tylko bez błotników i bagażnika).
W tym przedziale cenowym nie daj sobie wcisnąć hamulców tarczowych. Tylko v-brake. I bez amora (choć będzie ciężko). Jedyne co robi w tej cenie to zwiększa wagę i się psuje.
Ewentualnie możesz popatrzeć na Kandsa, Accenta albo Northeca.

Kupno w sklepie rowerowym spowoduje, że dostaniesz rower złożony
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Zależy mi jednak na blotnikach itp, gdyz to rower raczej na ulice badz sciezki rowerowe. Myslalem o kross trial 1.0 lub m bike t bike 9.1
  • Odpowiedz
@zuligarson: Błotniki przydają się tylko w momencie jazdy po błotach. W deszczu i tak jesteś mokry. To oczywiście tylko moja opinia. Ja jeżdżę bez błotników, ale za to z bagażnikiem.
Tak czy inaczej podtrzymuję - tylko sklep rowerowy.
Za 1300zł może być cieńko, ale wyprzedaże się zaczynają więc coś powinieneś upolować.
  • Odpowiedz