Wpis z mikrobloga

#zalesie

Od dwóch tygodni (przez cały urlop od lasu) ganiałem po lekarzach, bo mam niewytłumaczalne (jak na razie) zawroty głowy (chwilami kolosalne) plus jakieś dziwne mrowienia, jakby prądem rażenie. Oczywiście wszystko Medicover lub prywatnie ( miej pieniądze jak chcesz chorować, bo na #nfz to bym dwóch lat potrzebował a nie dwóch tygodni...)
Wg neurologa wszystko okej, ale jeszcze wynik EEG pozostaje do sprawdzenia (zasnąłem na stole ;/ ). Borelioza wykluczona. Tarczyca zdrowa. Niedobór witaminy D3 (pracuje na słońcu! Na dworze!), Cholesterol duuuzo przekracza normę, mimo okej diety, szok i niedowierzanie, że przy tym wątroba w normie i zdrowiutka. Morfologia ok.
Jak siostra mi podpowiedziała - pozostaje mi się cieszyć darmową karuzelą.
A od dzisiaj w robocie znowu.
Ech....
Muszę sobie pomarudzić, bo jestem już zmęczony, choć wiem, że ch*ja na razie się dowiedziałem.
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Del chyba nie. Tzn, mam bóle dupy xD po wysiłku, ale ortopeda stwierdzil, że mam jedną nogę krotszą i dlatego boli po dźwiganiu. Nie widzę specjalnie związku, ale nie znam się, a jeden powiedział tak, a drugi w ogóle to zlał. Podpowiem, że nie byłem też u żadnego na NFZ, także kurde nie wiem czasami czy w ogóle warto chodzić po lekarzach :/
  • Odpowiedz
@Del: To jest prawda sama miałam taki przypadek, dopiero rehabilitacja zdziałała cuda faktycznie, no i u mnie w medicover ortopeda był całkiem kumaty i zaraz jakby wiedział o co chodzi.
  • Odpowiedz
  • 1
@szklo-na-warsztacie ja mailem luxmeda i tam rehabilitacja to było gówno, w sensie mili ludzie ale poziom byle jaki, przystawianie prądów i laserów to kit, poszukaj jakiegoś dobrego w okolicy prywatnie, dobry popatrzy na postawę, poobmacuje, ponaciska i ponaciaga, powie gdzie masz problem. Nawet jeżeli nie ten z zawrotami głowy to znajdzie jakiś inny bo każdy z nas ma:-)
Oczywiście tu teZ są szarlatani więc trzeba próbować...
W ogóle to z lekarzami
  • Odpowiedz
@pigoku zdaje sobie sprawę jak pracownik państwowej firmy, że papier bywa najważniejszy ;) ogólnie nie lubię tracić czasu po lekarzach, ale czasami wyjścia nie ma. Dzięki! Poczytam opinie w necie co mamy na naszym gruncie pośród rehabilitantow ;)
  • Odpowiedz
@jamika ja mam 10. W zeszłym roku musialem kolano podreperować i dostałem 30 godzin różnych cudów zalecenie.10 wziąłem na Medicover, 10 prywatnie i w takim pakiecie łaskawie 10 pozwolili mi na NFZ bez czekania. A w sumie to nie pomogło xD
  • Odpowiedz
@Doxen shhhhhh z głową.sie uspokoiło. Zobaczyłem. Swój komentarz.o.kolanie i myślałem, że to.odnosnie tego ( _)

Nie z głową lepiej. Okazało się, że to efekt odstawienia leku (chyba)... Po miesiącu dopiero przestalo.... Ale strachu się.najadlem.

@pigoku niestety dokładnie... Ale jeszcze połowy życia nie przeżyłem, więc... (°°
No ale trzeba się.przyzwyczaic. łapie się na tym, że z ludźmi rozmawiam
  • Odpowiedz
  • 0
@szklo-na-warsztacie kolega mi powiedział że kiedy jego rodzice idą na imprezę ze znajomymi umawiają się że można rozmawiać tylko o jednej chorobie i o jednym wnuku każdy :-)
Nie mówię że już ale powoli.... ;-)
  • Odpowiedz