Wpis z mikrobloga

Wszyscy dziś sapią na buspasy, a tam gdzie by się taki przydał i jednocześnie by nikomu nie wadził, to nie powstał. Na Drobnera oraz na odcinku Sienkiewicza od Wyszyńskiego jest wydzielone torowisko, które mogłoby służyć także 4 liniom autobusowym które tam jeżdżą. Ale jak był remont, to ówczesna rzeczniczka MPK mówiła, że tam nie ma takiego ruchu i że autobusy nie stoją w korkach, więc kompletnie nie ma takiej potrzeby. To było tak z 5-10 lat temu, więc trudno mi dziś dotrzeć do tej wybitnej wypowiedzi. To była chyba ta sama baba, która twierdziła, że we Wrocławiu nie ma takiego ciepłego klimatu, żeby w pojazdach MPK była klimatyzacja xD

#wroclaw #mpkwroclaw #buspas
Iudex - Wszyscy dziś sapią na buspasy, a tam gdzie by się taki przydał i jednocześnie...

źródło: comment_vZFDy11nyW442lrVt5O8QarsN2sydFXM.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Iudex: Daj spokój. Pierwszy deszczyk we Wrocławiu, dzwon na AOW i pół Wroclawia stoi. I to są te buspasy o które nikt by nie płakał i by zjednały ludzi do tej idei, a walą je w miejscach z niewielkim sensem - vide Krakowska.

"To są te detale" które sprawiają, że aktywiści marzą o Kopenhadze, Amsterdamie, a my się wykładamy na podstawach.
  • Odpowiedz
"To są te detale" które sprawiają, że aktywiści marzą o Kopenhadze, Amsterdamie, a my się wykładamy na podstawach.

@Darth_Gohan: Kopenhadze stworzenie sensownego systemu zajęło około 50 lat. My dopiero teraz odkryliśmy buspas, przystanki wiedeńskie, czy drogi rowerowe oddzielone pasem zieleni od jezdni. Myślę, że za 20-30 lat będzie jak w Kopenhadze (pod warunkiem, że mentalność społeczeństwa się ciut zmieni i przestaną postrzegać samochód jako środek dający im wolność, i podnoszący
  • Odpowiedz
@aikonek: Witam ponownie ;)
Wczoraj odpowiedziałem Ci dłużej dlaczego to się we Wrocławiu nie uda na tą chwilę. TO jest właśnie jeden z powodów. Moglibyśmy mieć takie pasy od 5-10 lat ale no przykro w ch*j damy pieniądze na Śląsk Wrocław albo jakis Stadion. Ewentualnie nagrody dla urzędników.

Zaczęliśmy ale jak zwykle robimy to bez głowy wide buspas na Krakowskiej.
  • Odpowiedz
@Iudex: IMHO ludzie nie sapią się o buspasy tylko o to, że są w kijowych miejscach. Można na przykład torowiska zalać betonem i puścić tam też busy ale pomazanie farbą 100m pasa tańsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Sam w paru miejscach bym widział buspasy
  • Odpowiedz
@afc: No na Grabiszyńskiej na pewno ;) Zatoczki masz normalne. Mowię to tylko kwestia że pomysł fajny ale s--------i bo nie planowali. Pomysł się pojawił i robią na szybko.
  • Odpowiedz
@Iudex wiedząc że będą kotki ja dziś rowerem wybrałem się do pracy śmiesznie było oglądać te wszystkie spięte poślady w nowych autach marki premium. Rozumiem stres że raty za auto trzeba spłacać ale zbędny stres źle wpływa na serce
  • Odpowiedz
@siwy92 tyle w tobie zawiści. Nie szkoda na to energii? Poza tym ból dolnej części, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę, utrudnia siedzenie na siodełku. Nie przesadź. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Iudex: na tej mapce przy plaża był dzisiaj jeden pas zamknięty na odcinku może 5m. Te k---y chyba nas testują ile można wytrzymać dopóki ktoś nie wysiądzie z auta i czegoś nie r---------i
  • Odpowiedz
@siwy92: Spięte poślady to chyba właśnie miałeś Ty, jadąc pewnie w deszczu, moknąc z jednej strony od deszczu, z drugiej od potu, a na końcu wyrzygując taki komentarz do internetu. (by podnieść sobie samoocenę? usprawiedliwić? nie wiem...)
Ja sobie spokojnie siedziałem w autku, na wygodnym fotelu, w ustalonej przeze mnie temperaturze i słuchając muzyki, zrelaksowany. Obserwowałem Tobie podobnych oraz pieszych i współczując wam przepuszczałem na przejściach i przejazdach dla rowerów
  • Odpowiedz