Wpis z mikrobloga

Witam, mam pytanie do osób znających się na laptopach i pamięci ram ale do rzeczy:
Szybko przed wyjazdem za granice zakupiłem używany laptop który jednak okazał się troszeczkę za wolny. Wymieniłem już dysk na ssd i jest o niebo lepiej, i została mi do wymiany pamięć ram, ale na wszystkich stronach piszą że obsługuje wyłącznie do 8gb ramu które w ostateczności by mnie zadowoliło, ale może dało by się wcisnąć tam kość o pojemnosci do 16gb? Ten laptop ma wiele wariantów pod względem procesorów i może stąd to uogólnione info o max 8gb? Na specyfikacji procesora który jest w moim laptopie istnieje zapis informujący że obsługuje do 16 GB pamięci, ale może to zależy od płyty głównej? Ktoś coś więcej się na tym zna?

#ram #komputery #informatyka #pc
Pobierz Rhimdir - Witam, mam pytanie do osób znających się na laptopach i pamięci ram ale do ...
źródło: comment_N4EJWCCwxJl4VfIkMFDKTywT9mWZtkp8.jpg
  • 8
Użyłem i głównie wszyscy piszą że obsługa do 8, ale w na jednym forum ktoś napisał że udało mu się zainstalować 16 i dlatego mam te #!$%@? wątpliwości
a czyli wersja bez, no trochę małe ryzyko inwestować w 16GB kość RAM ja mam 12GB lecz używam tak z 6-7GB z swapem wyłączonym. Więcej nie wyciągniesz z tego sprzętu po co kombinować