Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@MiszczJaskier: i jakoś to wytłumaczyli? Czy o prostu - macie uczcie się o wytrzymałości? Ma to jakieś faktyczne podstawy w stosunku do planu studiów?

Ciekawa jestem mega bo sama jestem po inżynierii a przebranzowiłam się na IT. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MiszczJaskier: ucz się o stali ucz, dowiesz się dlaczego drucik wygięty kilka razy łatwo można urwać ( ͡° ͜ʖ ͡°) no i dlaczego stal w niskiej temperaturze ma tendencje do pękania
  • Odpowiedz
  • 0
@MiszczJaskier:

Najlepsze jest to, że poszedłem na informatykę stosowaną i się o stali muszę uczyć xD

Waaat? Polska edukacja nie przestaje zaskakiwać xD

Super koteł, misiowy (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@szpongiel @tester_rzeczy @struga No bo to jest Akademia Górniczo HUTNICZA. Dodatkowo jest to wydział INŻYNIERII METALI i informatyki przemysłowej. Więc w każdym roku mamy jakiś 1 przedmiot związany z metalami. Wolałbym iść na czystą infę ale żeby się tam dostać to trzeba było mieć w tym roku 980/1000 pkt z rekrutacji, czyli rozszerzoną matematykę napisać na co najmniej 95% (,) Więc jestem skazany na uczenie
  • Odpowiedz
  • 0
@MiszczJaskier: uuu no na AGH to uwielbiają n---------c w planie studiów słyszałam xD

No ale zawsze masz jakieś dodatkowe info z zakresu metalurgii i metaloplastyki. Przyda się do krzyżówek albo coś. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz